NEWS

20 maart 2016

Edito 312 – Bernd Holz, CEO van Ammann, neemt het voorzitterschap van CECE

DE PRIORITEITEN VAN DE CECE VOOR 2016/2017
“Volgens de huidige verwachtingen, gebaseerd op de statistieken van de CECE, zal de markt vermoedelijk stabiel blijven in 2016 ten opzichte van 2015”

Klik op de foto's om ze te vergroten

Bernd Holz, directeur-generaal en (Noord) Europees verkoopdirecteur van Ammann, nam op 1 januari 2016 het voorzitterschap van de CECE over. Hij volgt Eric Lepine (Caterpillar, Agoria) op die voorzitter was in 2014 en 2015. De nieuwe bestuursploeg van de CECE wordt aangevuld met Giampiero Biglia (CNH Industrie, Unisa) als eerste vicevoorzitter en Lars-Göran Andersson (SACE, Volvo) die voor kort tot tweede vicevoorzitter werd verkozen.

“De prioriteiten van de CECE voor de volgende termijn omvatten de voltooiing van de nieuwe wetgeving op de uitstoot van uitlaatgassen door motoren met al haar technische specificaties, evenals de activiteiten in het domein van de geluids- en veiligheidsnormen voor machines in open lucht”, verklaarde Holz.

De motoremissies: de wetgever moet het dossier afsluiten de CECE roept de wetgevers van de EU op om het dossier van de motoremissies dringend af te sluiten voor mobiele off road machines. 2015 was de beoogde datum voor een finaal akkoord tussen het Europees Parlement en de Raad van de EU, maar de discussies zijn nog altijd aan de gang. De CECE maakt zich zorgen om een eventuele vertraging en roept de onderhandelaars op om zich zo veel mogelijk te houden aan de initiële planning. De Europese limiet voor de motoremissies zal binnenkort de strengste ter wereld zijn.

Een sterke stem voor de CECE

Holz die Eric Lepine bedankte voor zijn inzet gedurende de voorbije twee jaar, voegde er nog aan toe: “De CECE zal haar werkzaamheden voortzetten om het profiel van de Europese sector van de bouwmachines te versterken en om haar communicatie tegenover de beleidsmakers van de EU en andere partijen kracht bij te zetten door het belang van deze sector voor de economie en de Europese samenleving in haar geheel te beschrijven en te verdedigen.”

Een belangrijk element zal de netelige kwestie van de ontwikkeling van competenties en de beschikbaarheid van toekomstige ingenieurs betreffen. “Onze sector heeft nood aan jonge, degelijk opgeleide vakmensen voor de ontwikkeling, de vervaardiging en het onderhoud van de machines van morgen.”

Vooruitzicht voor de industrie 2016

Het Europese vooruitzicht voor de industrie 2016 kleurt licht positief. “Volgens de huidige verwachtingen, gebaseerd op de statistieken van de CECE, zal de markt vermoedelijk stabiel blijven in 2016 ten opzichte van 2015”, verklaarde Holz. “De verschillen tussen de Europese landen zullen verder afnemen, maar blijven vrij groot tussen de Noord- en Zuid-Europese markten. Wij voorzien dat de Franse markt zich enigszins zal herstellen na haar zwakke prestaties van de afgelopen tijd. De Britse en Duitse markten bereiken een historisch hoog niveau en kunnen niet tegen dit ritme blijven groeien.”

Om zich beter te kunnen ontwikkelen, verlangt de bouwsector duurzame en vernieuwende machines. De fabrikanten moeten blijvend investeren en innoveren om machines af te leveren met hoge productiviteit en minimale impact op het milieu. Efficiëntie, veiligheid en hoge, technologische precisie zijn de sleutelwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.