NEWS

20 april 2016

OP BAUMA – ARDEN, de sproeischaar!

Klik op de foto's om ze te vergroten

Tijdens onze rondgang op de beurs hebben we ook halt gehouden in deze stand die een gepatenteerd idee voorstelde dat zo elementair is dat het verwonderlijk is dat niemand er eerder aan gedacht heeft.

De schaar is voorzien van een watersproeisysteem onder hoge druk. Volgens de constructeur leidt dat tot een nooit eerder bereikt, optimaal resultaat. Haar complete integratie maakt dit tot de meest efficiënte schaar inzake besproeiingsprecisie van de te slopen zone. De sproeibuisjes staan immers zo dicht mogelijk bij de kaken, ze bevochtigen met precisie de af te breken zone en volgen de rij- en rotatiebewegingen van het werktuig. Bovendien zijn de slangen binnenin het frame geïnstalleerd, wat ze compleet onzichtbaar maakt en ze beschermt tegen externe elementen. Het water wordt op meerdere meters afstand gespoten en creëert een brede miststrook die een optimale bevochtigingsperimeter bestrijkt. Het sproeivolume is net voldoende om het stof te vangen dat schadelijk is voor de gezondheid van de operatoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.