NEWS

20 april 2016

à BAUMA – POTAIN, Hoela Hup range !

De MANITOWOC stand had heel wat te bieden, waaronder de twee meest recente rupskraanmodellen – de MLC300 en MLC650 met VPC (Variable Positioning Counterweight) technologie – en de nieuwe, zelfrijdende GROVE GM5150L met een capaciteit van 150 ton en een giek van 60 m. De giek van de GMK5150 is in standaardversie 51 m lang.

Klik op de foto's om ze te vergroten

In beide gevallen zijn hun sterke punten vermogen en mobiliteit dankzij hun Taxi configuraties voor rijden op de weg. De kraan was voor de gelegenheid overigens geschilderd in de kleuren van de taxi’s in München.

Onze aandacht ging evenwel uit naar de vedette in de stand, een vrij indrukwekkende model uit het POTAIN gamma kranen met automatische montage, namelijk de Hup 32-27. Als pionier in dit gamma bezit hij een in de hoogte verstelbare mast met uitschuifstuk dat de werkhoogte van de kraan op 21 tot 27 m brengt. Naast de horizontale stand van de giek, vergroot de giekheffing met 10, 20 of 30° de veelzijdigheid van de kraan. Met een max. haakhoogte van 40 m tot gevolg. Meerdere giekconfiguraties bieden een horizontale reikwijdte naar keuze van 11, 23 of 32 m.

Het hefmechanisme is uitgerust met de High Performance Lifting technologie van POTAIN dat een ongeziene snelheid garandeert. De Hup 32-27 heeft een max. hefvermogen van 4 ton en van 1 ton op het uiteinde van de 32 m lange giek. De wendbaarheid op de werf is een bepalende factor voor dit kraangamma. Vandaar dat de Hup 32-27 een draaicirkel bezit van amper 2,5 m, waardoor hij dichter bij de gebouwen geplaatst kan worden. Met twee basissen: 4 x 4 m of 3,5 x 4,42 m. Dankzij het dynamisch openvouwsysteem kan de kraan zelfs in overvolle zones gemonteerd worden. Bovendien laat een nivelleringssysteem toe de kraan op terreinen met een hoogteverschil tot 8% te plaatsen. De Hup 32-27 is 4 m hoog en 12 m lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.