NEWS

15 mei 2016

Adieu VCM Belgium – Leve SMT

In juni 2015 heeft SMT Holding de groep KUIKEN Netherlands, meerderheidsaandeelhouder van VCM Belgium met vestiging in Vilvoorde, overgenomen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Sindsdien breidt SMT die reeds de officiële verdeler van talrijke merken in 23 Noord-, Centraal- en West-Afrikaanse landen was, zijn klantenzone uit tot de Benelux. De nieuwe firma omvat een netwerk van 27 bijhuizen in 26 landen en telt in totaal meer dan 750 werknemers. Er wordt gerekend op een omzet van meer dan 300 miljoen euro.

SMT leent zijn naam aan het geheel van de groep en neemt ook de term SERVICES op in zijn nieuwe logo. SMT bevestigt ook zijn voornemen om die diensten centraal te stellen in zijn “business model” en verandert zijn naam in “SERVICES MACHINERY & TRUCKS” (voorheen “Swedish Machinery & Trucks”). Op die manier wil SMT zijn merk verder ontwikkelen op de Europese en Afrikaanse markten en vandaar ook de naamsverandering van KUIKEN en VCM Belgium in SMT. De 35 personen van SMT Group uit Waver zullen zich in juli bij de werknemers van het vroegere VCM in Vilvoorde voegen. Een nieuwe SMT site (ex-Kuiken) werd geopend in Nieuwkuijk, langs de A59 niet ver van ’s-Hertogenbosch.

SMT Group werd in 1991 opgericht in België en is nu leverancier van een breed gamma producten, diensten en oplossingen voor de sectoren van transport en infrastructuur in Europa en Afrika. SMT is de officiële verdeler van de merken VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT, VOLVO TRUCKS, VOLVO PENTA, SENNEBOGEN, TEREX TRUCKS, DRESSTA, PALFINGER, MACK TRUCKS en SANDVIK (brekers).

SMT dat steunt op de zakelijke behendigheid van zijn eigen verkoopnet, werkt in partnership met zijn klanten en biedt een meerwaarde om hun prestaties te verbeteren en hun groei te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.