NEWS

22 mei 2016

KAESER steeds properder!

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe, mobiele KAESER compressor voor bouw en openbare werken, de M125, is iets kleiner en lichter dan de M130 en kan dus gemakkelijk voortgetrokken worden door een licht bedrijfsvoertuig. Maar hij is daarom niet minder krachtig en hij is uitgerust met progressieve drukregeling waardoor dezelfde compressor tussen 7 en 14 bar gebruikt kan worden. Er hoeft dus niet voor een vast drukniveau gekozen te worden. Bij 7 bar met een debiet van 11,5 m³/min., voldoet deze universele compressor voor de verschillende werken op de bouwwerf. Hij past zich ook aan voor het inblazen van kabels, met een druk afgesteld op 12 bar en een debiet van 10,7 m³/min. Bij 14 bar levert de machine nog bijna 10 m³/min. af. De DEUTZ motor is standaard voorzien van een partikelfilter en voldoet aan de Stage IV of Tier 4f emissienormen. De energiezuinige ventilator bespaart tot 6% diesel. De M125 kan optioneel worden uitgerust met een generator van 13 of 23 kVA.

KAESER voegt aan zijn succesvolste modellen uit het Mobilair gamma, de M 27, M 31 en M 50, aangepaste versies met elektrische motor van 15 tot 25 kW toe. Deze machines leveren tussen 2 en 5 m³/min. af bij een druk van 7 tot 14 bar. Op grote werven, in stadsomgevingen of binnenin gebouwen, stoten de bouwcompressoren met elektrische motoren helemaal geen gassen uit. Hun aanzienlijk lagere exploitatiekosten maken van deze compressoren een interessant alternatief voor de conventionele machines, voor zover de werf van stroom voorzien is. De IE3 hoogrendementsmotoren behoren tot de isolatieklasse F en de beschermingsklasse IP55 voor bouwwerven. Ze zijn overigens heel zuinig in elektriciteitsverbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.