NEWS

15 juli 2016

Voor A11 de afwerkmachines van WIRTGEN

Bij deze werken is ook wegmaterieel van WIRTGEN aan de slag.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De afwerkmachines van WIRTGEN

ASWEBO kocht twee VÖGELE afwerkmachines: een Super 1900-3i met AB500-3TV afwerkbalk en een Super 2100-3i met AB600-3TV afwerkbalk, evenals een SB250-2TV vaste afwerkbalk met verbredingen tot 12 m (= 2,5 + 2 x 1 + 4 x 1,5 + 2 x hydr. 0,75 m). De twee balken in TV versie (stampen en trillen) laten werkbreedtes toe tot 6,0 m. De AB 600 balk bezit een basisbreedte van 3,0 m en kan tot 6,0 m verbreed worden met hydraulische bediening. Voor de werkbreedte van 6,0 m, is de AB 500 balk uitgerust met verlengstukken van 75 cm breed. De maximale balkbreedte wordt beperkt tot 6,0 m via een elektronisch systeem. Bij gebruik als standaard afwerkmachine zonder spreidmodule, bereikt de maximale werkbreedte 9,0 m op de AB 600.

Deze nieuwe afwerkmachines bezitten alle functies die ook de “Tiret 3” generatie afwerkmachines uitrusten. De “VÖGELE EcoPlus” uitrusting garandeert een aanzienlijke inkrimping van het brandstofverbruik en de lawaaiuitstoot. Wanneer de afwerkmachine stilstaat, vallen alle hydraulische pompen voor verplaatsing, transportbanden en schroeven en verdichting automatisch stil. Deze functie vermindert beduidend het brandstofverbruik. Door de vermindering van de voortgetrokken last, verloopt het starten van de afwerkmachine ook veel vlotter bij lage temperaturen. De aandrijving van de ventilator gebeurt met een viscokoppeling. In tegenstelling tot ventilatoren met hydraulische aandrijving, onderscheidt dit nieuwe ventilatortype zich door een hogere energie-efficiëntie en stillere werking.

De automatisering van de productiefuncties

De “AutoSet Plus” functies garanderen een snelle en veilige herpositionering op de werf en laten toe individuele werkprogramma’s op te slaan. Het nieuwe ErgoPlus 3 besturingssysteem geeft voorrang aan de operator en aan gebruiksgemak. De modernste technologie is pas van belang indien ze eenvoudig en intuïtief gebruikt kan worden, in een ergonomische en veilige werkomgeving. Zo krijgt de operator altijd de hoogst haalbare werksnelheid aangeduid, in functie van de regeling van de spreidhoeveelheid. Bovendien kan de operator een eenvoudige toets gebruiken om de automatische functies “begin van de werken” of “einde van de werken” te bedienen. Zo begint en eindigt het spreidproces exact op de gewenste plek en bestrijkt het in alle betrouwbaarheid de hele werkbreedte.

De twee ErgoPlus 3 bedieningspanelen laten toe alle belangrijke informatie op te vragen. Duidelijke pictogrammen garanderen een snelle afstelling van de balk, het transport van het materiaal en de nivellering. De hydraulische regeling van het profiel gebeurt eveneens vanuit de ErgoPlus 3 bedieningspanelen. Het “SmartWheel” van VÖGELE is een praktische nieuwigheid. Het regelt met zijn twee snelheden makkelijk de werk- en spreidbreedte: traag bijvoorbeeld om met precisie langs een rand te werken en snel om de werkbalk snel in en uit te halen.

PaveDock voor een vlak resultaat

De opslag en het vervoer van het materieel van de twee afwerkmachines werden ontwikkeld met het oog op maximale prestaties. Zo kan een grote afwerkmachine een rendement halen van 900 ton/uur. Een ononderbroken bevoorrading van de afwerkmachine met asfalt is de sleutel voor een perfect vlak resultaat van goede kwaliteit. De duwrollen met “PaveDock” schokdempers vermijden op efficiënte wijze dat de schokken veroorzaakt door het aanleggen van de vrachtwagens met asfalt een impact hebben op de afwerkmachine. “PaveDock Assistant” is het communicatiesysteem tussen de operator van de afwerkmachine en de vrachtwagenbestuurder. Het zorgt voor een bijzonder snelle en veilige bevoorrading van de afwerkmachine met asfalt. De sleutelelementen van het “PaveDock Assistant” communicatiesysteem zijn de lichtsignalen van de afwerkmachine en de overeenkomstige bedieningselementen op het ErgoPlus 3 bedieningspaneel. De afwerkmachine is uitgerust met twee lichtsignalen op het dak, links en rechts, die de operator in staat stellen om duidelijk te communiceren met de bestuurder van de asfaltwagen en hem duidelijke instructies te geven (bv. achteruit, stop of storten van asfalt). Aangezien dit systeem uit twee lichtsignalen bestaat die in de hoogte zijn aangebracht, zijn ze voor de vrachtwagenbestuurder altijd duidelijk zichtbaar, ongeacht langs welke kant hij komt aangereden.

De twee afwerkmachines zijn voorzien van WITOS fleetview datamanagement systemen, een systeem voor monitoring van de warmteweerstand, een adapter voor aansluiting van een vetspuit, een reinigingsinstallatie, een nivelleersysteem (2 US multipoint sensoren + 1 slinger), een ondersteunend systeem voor de balk en 2 verlichtingspunten.

Twee walsen om te eindigen

Het machinepark van ASWEBO werd ook uitgebreid met twee nieuwe HAMM HD12VV tandemtrilwalsen met snijmes. De 3-punt scharniering en het centrale ophangingspunt garanderen een beter rijcomfort. Deze walsen van 2,7 ton en een breedte van 1200 mm worden aangedreven door een KUBOTA D1503 van 23 kW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.