NEWS

23 januari 2017

FAYAT eigenaar van BOMAG verwerft DYNAPAC

De Bordelese groep FAYAT, Frankrijks grootste familiale groep in bouw en industrie, Frankrijks 4de groep in bouw en openbare werken en wereldleider in verdichtingsmaterieel, ondertekende een overeenkomst voor de overname van de wegmaterieeldivisie van ATLAS COPCO die asfalt- en grondverdichters, afwerkmachines en freesmachines produceert onder de bekende merknaam DYNAPAC.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze overname versterkt de strategische positie van BOMAG op de markt van de machines voor bouw en wegenonderhoud. In 2007, toen de groep FAYAT MARINI overnam waarvan het de producten verkoopt onder de naam BOMAG, nam ATLAS COPCO DYNAPAC over dat nu goed is voor een omzet van 309 miljoen euro en 1.265 werknemers telt. FAYAT bezit een grondige kennis van die markt dankzij de firma’s Bomag, Marini, Marini-Ermont en SAE, Secmair en Breining.


De overname omvat de verkoop- en serviceactiviteiten in 37 landen en de productie-eenheden in vijf landen: Zweden, Duitsland, Brazilië, India en China.

We zijn heel blij en trots dat we het zeer bekende merk DYNAPC in onze groep mogen verwelkomen!”, verklaarde Jean-Claude Fayat, voorzitter van de groep FAYAT. “We zullen blijven uitgaan van de kracht van onze bestaande organisaties, parallel met die van DYNAPAC: we zullen alle klanten met hun producten blijven bedienen. DYNAPAC heeft zijn strategische plaats in onze groep en wij willen dit merk en zijn productaanbod verder ontwikkelen. We zullen gebruik maken van zijn expertise en technologieën als aanvulling op ons bestaande gamma, teneinde permanent uitrustingen te ontwikkelen die nauw aansluiten bij de behoeften van onze klanten.

De overname is onderworpen aan de regelgeving ter zake en zou tijdens het tweede kwartaal van 2017 afgerond moeten worden.

Met een aanwezigheid in 120 landen via 152 firma’s en steunend op 19.000 medewerkers, bezit de groep FAYAT die in 1957 in Frankrijk werd opgericht, klanten over de hele wereld in de bouwsector en in zijn zeven grote activiteitdomeinen: openbare werken, funderingen, bouw, energie & diensten, metaal- en machinebouw, ketelbouw en wegmaterieel.
In 2016 boekte de groep een omzet van 3,5 miljard euro.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.