NEWS

2 februari 2017

Scania P340 DB 6×2*4 HNB volle gas voor Asse

De gemeente Asse heeft onlangs een Scania P340 DB6x2*4HNB met CP14-cabine aangekocht. Het bijzondere aan deze aankoop is dat het voertuig in kwestie wordt aangedreven door gecomprimeerd aardgas of CNG. Een oplossing waarover Jan Bruyland, verantwoordelijke voor openbare werken van de gemeente, zeer tevreden is.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De gemeente Asse, ten noordwesten van Brussel, beschikt over een wagenpark van zeven voertuigen, maar de nieuwe Scania is het eerste voertuig dat door aardgas wordt aangedreven. Jan Bruyland zorgt voor de nodige toelichting: “Dit voertuig is niet de eerste Scania uit onze vloot. De Scania die reeds deel uitmaakte van de vloot is aan vervanging toe. Het is hoe dan ook het eerste voertuig met CNG-motor.” Deze beslissing kadert perfect in de huidige tijdsgeest, waarbij de overheden in ons land het goede voorbeeld willen geven op het vlak van ecologie.

Dit voertuig onderscheidt zich niet alleen door de CNG-motor. Jan Bruyland: “Onze nieuwe Scania beschikt over een vermogen van 340 pk en een koppel van 1.600 Nm. Hij is bovendien uitgerust met een derde gestuurde naloopas, integrale pneumatische ophanging en een 100% automatische Allison-versnellingsbak met retarder. Het voertuig beschikt eveneens over een automatisch asweegsysteem. Zonder de talrijke veiligheidsvoorzieningen uit het oog te verliezen.” Het voertuig zal onder meer worden ingezet voor het vervoer van containers in het kader van de openbare werken.

De voertuigen van de gemeente Asse blijven ongeveer vijftien jaar in dienst en leggen jaarlijks ongeveer 30.000 km af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.