NEWS

20 februari 2017

BOMAG: een nieuwe all-terrain BW28RH

BOMAG stelt zijn nieuwe pneumatische wals BW 28 RH voor die in februari in productie gaat. De laatste wijzigingen en innovaties op dit model betreffen de ballastflexibiliteit, het gewijzigde structuurprofiel en de ergonomische cabine.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Een hoge verdichtingskwaliteit vergt een optimaal zicht op de werkzone van de wals. Het nieuwe framedesign van de machine dankt zijn uitzicht aan de hamerhaai. De voorkant van BW 28 RH werd hertekend naar het voorbeeld van de kop van de haai, wat de operator voor het eerst vrij uitzicht geeft op het oppervlak van de banden. En hem toelaat na te gaan of ze voldoende vochtig zijn om hechting van het bitumen te voorkomen. Die zichtbaarheid vergemakkelijkt het werk in krappe ruimten en garandeert een grotere precisie bij de asfaltering van randen of voegen.

De BW 28 RH stelt nieuwe normen in om zich als all-terrain machine te kunnen voordoen. De diverse ballastmogelijkheden van de pneumatische walsen zijn daarbij een doorslaggevende factor. Buiten productie zijn de fijn afgestelde bedrijfsgewichten van 8,6 tot 28 ton wijzigbaar. De snelle en eenvoudige aanpassing gebeurt met stalen platen of betontegels die makkelijk buiten of binnen de machine aangebracht worden, afhankelijk van de uit te voeren opdracht. Het compartiment met een capaciteit van 3 m³ kan worden gebruikt voor een aangepaste ballast. De wijziging van het bedrijfsgewicht laat verschillende toepassingen op een werf toe, met één enkele machine.

In de cabine zweeft de vlot verstelbare stoel van de bestuurder letterlijk door de ruimte. Hij draait vrij rond de stuurkolom, zodat de operator divers zitposities kan innemen gedurende zijn werkdag. Voor een goede bereikbaarheid in alle veiligheid neemt het nieuwe rempedaal de hele vloerbreedte in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.