NEWS

24 februari 2017

LOXAM neemt LAVENDON over en wordt Europees N°1 in verhuur

Na een alternatief voorgesteld te hebben voor het offensief van TVH Group uit Waregem, verklaarde Loxam-voorzitter Gérard Déprez op maandag 20 februari: “We zijn blij dat we u officieel kunnen aankondigen dat ons overnamebod op LAVENDON succes heeft opgeleverd.”

Klik op de foto's om ze te vergroten

Door de Britse nummer één LAVENDON op te slorpen, wordt LOXAM, nummer twee op zijn markt in Europa, de derde grootste speler ter wereld in de verhuursector met een vloot van 45.000 machines. Bij zijn 180.000 klanten, 5.000 medewerkers en 650 bijkantoren komen de 1.900 werknemers en de 21.000 machines van LAVENDON.

LAVENDON is marktleider in Europa en het Midden-Oosten in de verhuur van gemotoriseerde platformen voor werken in de hoogte. Deze uitrustingen zijn zo ontworpen dat ze iedereen moeten toelaten veilig op hoogte te werken. Het Britse bedrijf is actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Frankrijk, Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

De transactie versterkt het leiderschap van LOXAM in de machineverhuur in Europa, waar hij goed is voor een omzet van 1,3 miljard euro in 21 landen. Ze creëert tevens nieuwe groeiperspectieven in heel Europa, het Midden-Oosten en de rest van de wereld. LOXAM versterkt zijn aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk waar zijn nieuwe dochteronderneming 45% van de omzet boekt, en verbreedt zijn basis in nieuwe groeilanden, met het Midden-Oosten na Brazilië en Marokko. Die pool vertegenwoordigt 7% van de activiteiten van de nieuwe, geconsolideerde groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.