NEWS

27 februari 2017

Drie nieuwe JCB HYDRADIG 110W machines voor Belgische klanten

Klik op de foto's om ze te vergroten

Om zijn steeds voller orderboekje te kunnen afwerken, heeft APC LEIDINGEN zijn machinevloot uitgebreid met een HYDRADIG 110W TAB die werd geleverd met een ROTOTILT RT 30 koppeling, drie bakken en een vorkenbord met zwevende vorken. Patrick STEVENS, de CEO van dit bedrijf dat gespecialiseerd is in wegenwerken en waterbouw, koos samen met zijn machinist Dennis VRANKEN voor de JCB HYDRADIG bandengraver omwille van zijn verstelbare giek en zijn grote stabiliteit dankzij de dubbele banden. Deze uitrusting is standaard voorzien op de machine. Dennis VRANKEN vergeleek de HYDRADIG met compacte machines van concurrenten, maar het is de machinetest die de doorslag heeft gegeven voor de bestelling ervan.

De gemeente BOCHOLT is de eerste Belgische gemeente die voor kort een JCB HYDRADIG 110W graafmachine op banden in gebruik heeft genomen. In feite was reeds voor een concurrerende machine gekozen, maar Johan BERGMAN, verkoopadviseur bij JCB, heeft erop aangedrongen om de HYDRADIG te mogen voorstellen waarvan het eerste exemplaar net in België was aangekomen. Na afloop van de demonstratie waren de verantwoordelijken voor openbare werken van BOCHOLT meteen overtuigd van de voordelen van een dergelijke machine ten opzichte van een klassieke graafmachine op banden. De stabiliteit van de machine met haar zeer lage zwaartepunt en de twee proportionele lo-flow en high-flow hydraulische lijnen wisten de gebruiker te bekoren. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de reeds legendarische zichtbaarheid. De machine werd geleverd met een ROTOTILT RT 30 draaikoppeling, GEITH grond- en sleuvenbakken, een DABEKAUSEN mulcher, een cirkelzaag en een heggenschaar. De gemeente valt onder het gerechtelijk arrondissement Bree en telt meer dan 12.500 inwoners over een oppervlakte van ongeveer 60 km2.

LUMMENSE WEGENBOUW, actief in wegenwerken, heeft eveneens een nieuwe JCB HYDRADIG 110W aangekocht. De machine is voorzien van 315/70 R 22,5 dubbele banden die breder zijn dan standaard, maar de stabiliteit nog vergroten. Deze graafmachine is met 40 km/u de snelste van de bandengravers. Uitgerust met een ROTOTILT RT 30 draaikoppeling, werd deze compacte machine met 4 gestuurde wielen en drie werkmodes door LWB aangekocht om tal van kleine, ondersteunende werken uit te voeren op wegenwerven. LWB is een Limburgse onderneming die in 1972 werd opgericht en 15 werknemers telt. Ze beschikt over haar eigen breekwerf voor de recycling van haar afval. Haar veelzijdigheid en reactiviteit in wegenbouwtoepassingen leverden haar een stevige reputatie op in dat domein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.