NEWS

23 maart 2017

MAGNI, een nieuwe RTH 6-46SH roterende verreiker

De Italiaanse constructeur heeft zijn nieuwste roterende verreiker, de RTH 6-46SH, voorgesteld op CONEXPO, om zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt in de kijker te zetten. De roterende verreikers zijn immers nog niet goed ingeburgerd op deze markt die zich wel verder ontwikkelt.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De machine biedt indrukwekkende hefprestaties die nooit eerder bereikt werden door een roterende verreiker. Haar telescooparm draagt verticaal een last van 2,5 ton mee tot 46 m hoogte. De maximale capaciteit van de machine bedraagt 6 ton tot een hoogte van 15 m, binnen een straal van 9,5 m. Met een last van 300 kg haalt de arm een maximaal horizontaal bereik van 33,5 m.

De machineprestaties zijn te danken aan de grote weerstand van het gebruikte staal en het design dat de kinematiek optimaliseert. De geperforeerde giek is een stuk lichter, wat zowel de hefcapaciteit als het bereik ten goede komt. De verreiker is uitgerust met een 4-cilinder 5,3 liter MERCEDES OM 934 LA – Tier 4 Final
 motor van 170 kW. Een BOSCH-REXROTH hydrostatische transmissie met twee versnellingen vooruit/achteruit staat in voor de voortbeweging van deze machine van 30 ton.

De cabine-uitrusting is volledig identiek aan die van het RTH gamma, met onder meer airconditioning/verwarming, touch screen, elektrisch CAN BUS systeem met geïntegreerde diagnose en load sensing circuit (350 bar).

Deze machines zijn voorzien voor werken in stadsomgevingen en hun aanpasbaarheid of “versatility” is een essentieel kenmerk dat MAGNI koestert op zijn machines, teneinde makkelijk en snel van hulpstuk te kunnen wisselen en over een werktuig te beschikken dat drie belangrijke functies vervult: picking indien uitgerust met vorken, heffen met platform of gondel en hijsen met een lier of een giek met lier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.