NEWS

27 maart 2017

used.manitou.com: site voor degelijke tweedehandsmachines

MANITOU, de bekende Franse constructeur van all-terrain machines voor goederenoverslag, heeft zijn site voor tweedehandsmachines herzien. Die site werd drie jaar geleden gecreëerd om tweedehandsmachines uit het eigen netwerk te koop aan te bieden.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De adverteerders zijn immers de 1200 concessionarissen van de groep MANITOU die verspreid zijn over 13 landen binnen Europa, met ook twee meer exotische oorden als Thailand (Bangkok) en Australië. Dit is weliswaar een uitstekend initiatief, maar het staat blijkbaar nog in zijn kinderschoenen, ook al is sprake van de aanpassing naar een tweede versie. MANITOU wil in 2017 300 concessionarissen bijeenbrengen, hetzij 25% van het netwerk, terwijl voor het ogenblik slechts 78 concessionarissen 824 machines aanbieden, waaronder 6 Belgen van de 9 die samen 56 machines aanbieden. Op het programma staan zowel machines van het eigen merk als machines van concurrerende merken.

Het is een feit dat de vernieuwde site intuïtief is en de bezoeker in enkele klikken een efficiënte zoektocht kan verrichten. De informatie omtrent de gezochte machine is helder en mooi geïllustreerd. De gegevens van de verkoper zijn rechtstreeks toegankelijk.

De zoektool in 9 talen is performant en de filters zijn degelijk gebouwd. Een “reset” knop vergemakkelijkt volgende zoekopdrachten. Er is daarnaast ook een pictogram voorzien om de bezoeker via mail te waarschuwen zodra een nieuw aanbod van een concessionaris binnenkomt, maar dat werkt niet. Jammer!

Het zoeken op de kaart met concessionarissen is onnauwkeurig, maar wel praktisch. Het geeft rechtstreeks het aanbod en de gegevens van het bedrijf weer. Naast de keuze die na verloop van tijd heel erg uitgebreid zou moeten zijn, schuilt het voordeel voor de bezoeker in het aanbod van kwaliteitsmachines met garantie die herzien werden door de verdeler die daarmee zijn reputatie op het spel zet. Een mooi buitenkansje, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.