NEWS

10 mei 2017

Edito 322/23 DDR FORUM William Sinclair (United Kingdom) President of EDA

Sloop als middelpunt van de circulaire economie, een Europese visie …

Klik op de foto's om ze te vergroten

De Europese vereniging voor sloopwerken (EDA), die in 1978 op initiatief van de bedrijven uit de sector werd opgericht, maakt het belangrijkste platform uit voor de nationale verenigingen, sloopondernemingen en aan sloop gelinkte leveranciers.

De EDA legt nu de laatste hand aan een groots gebeuren dat alle betrokken actoren moet verenigen. In de Belgische hoofdstad vindt in Brussels Expo, van 14 tot 16 juni, immers het DDR FORUM & EXPO 2017 plaats. Dit evenement geniet de steun van het Europees instituut voor decontaminatie (EDI), waarvan de nationale verenigingen lid zijn, naast meerdere andere instellingen die als partners fungeren.

Het partnership met de Europese Commissie (EC) die drie plenaire zittingen zal leiden en de verwachte wijzigingen in de wetgeving zal voorstellen, is van belang omdat ze door haar deelname aan het conferentieprogramma ook een hele reeks andere belangrijke instellingen meebrengt. Zoals, onder meer, de Europese Bouw Confederatie (EBC), Construction Products Europe of de Fédération Internationale du Recyclage (FIR) die allemaal partners van het event zijn en tevens organisatoren van andere conferentiesessies. Daarnaast wijzen we nog op de grote deelname vanuit de wereld van de machineconstructeurs uit de sector die als exposant aanwezig zullen zijn.

De EDA organiseert dit FORUM-EXPO dat gratis is voor alle deelnemers, voor het eerst. Ze richt zich daarbij tot de vakmensen die betrokken zijn bij sloopwerken, decontaminatie en recycling, evenals de vertegenwoordigers van de overheidsdiensten en alle personen die verbonden zijn met de circulaire economie.

De organisatie van het DDR Forum & Expo 2017 voorziet in een compleet programma van 34 conferentiesessies omtrent circulaire economie, Europese initiatieven en wetgeving, projecten, case studies en beste praktijken, met deelname van zo’n 100 sprekers.

In het kader van het DDR Forum-Expo 2017 zal de EDA ook de derde uitgave van het European Demolition Industry Report voorstellen. De werkgroep Statistiek van de EDA, onder leiding van dhr. Andreas Pocha, directeur-generaal van het Deutscher Abbruchverband (DA), heeft voor dit rapport een echte benadering op Europees niveau uitgewerkt dat een globale visie omvat op de sloopindustrie.

 

L’organisation du Forum DDR et de l’Expo 2017 a préparé un programme complet de 34 sessions de conférences axées sur l’économie circulaire, les initiatives et la législation de l’UE, les projets, les études de cas et les meilleures pratiques, avec la participation de près de 100 orateurs.

Dans le cadre du DDR Forum-Expo 2017, l’EDA présentera la troisième édition du European Demolition Industry Report. Le Groupe de travail sur les statistiques de l’EDA, dirigé par M. Andreas Pocha, directeur général du Deutscher Abbruchverband (DA), a préparé pour ce rapport, une réelle approche au niveau européen qui offre une vision globale de l’industrie de la démolition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.