NEWS

7 juni 2017

YANMAR B110W met aanhangwagen in DEMOPARK 2017.

Vanaf zondag 11 juni 2017 opent het DEMOPARK 2017 gedurende drie dagen zijn deuren in Eisenach (Thüringen), in het midden van Duitsland en op 70 km van Erfurt, voor de beheerders van groene ruimten, golfbanen, gemeenteparken en bossen. YANMAR Construction Equipment Europe S.A.S. (YCEE) toont er verschillende nieuwe machines die 3 maanden geleden op SAMOTER werden voorgesteld.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De grote vedette op de YANMAR stand wordt ongetwijfeld de B110W, één van de nieuwe, compacte graafmachines op banden die onder de zwart/gele kleuren van YANMAR wordt verhandeld. Haar prestaties, die identiek zijn aan die van de SCHAEFF TW110, worden er in de verf gezet, gekoppeld aan een aanhangwagen met aansluitingen op het onderstel. In die configuratie bezit de graafmachine op banden een laadcapaciteit van 4,8 ton. De koppelhaak is op het stabilisatieblad achteraan gelast en plooit opzij.

Op de werf is de graafmachine op banden dankzij haar mobiliteit een beetje “meid voor alle werk”. Het feit dat ze aan een aanhangwagen gekoppeld kan worden, verhoogt haar productiviteit. Ze kan grote materiaalvolumes of gereedschappen meevoeren of verplaatsen. De B110W van 11 ton, met een vermogen van 85 kW en een maximale rijsnelheid van 36 km/u, bezit ook een extra gaspedaal voor de precieze controle van haar bewegingen op de werf. Haar pendelas achteraan met verplaatsingshoek van 14 graden garandeert de stabiliteit, ook op zeer oneffen terrein.

U zult al wel begrepen hebben dat een dergelijk concept een vrachtwagen met chauffeur uitspaart en een grotere flexibiliteit biedt tegen aanzienlijk lagere kosten. Bedankt YANMAR!

Onze Duitse collega’s kunnen er ook voor het eerst bij hen thuis kennismaken met de V120 compacte wiellader in de YANMAR kleuren (SCHAEFF TL120). Deze kniklader van 7 ton wordt aangedreven door een dwars geplaatste motor van 74,4 kW en is uitgerust met een bak van 1,8 m3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.