NEWS

23 juni 2017

MICHIELSENS koopt 14 G-trucks van SCANIA

De G-serie van de Zweedse constructeur SCANIA – die overigens de Green Truck Award 2017 in de wacht sleepte dankzij de wezenlijke brandstofbesparingen van de Scania R 450 tijdens de vergelijkende tests op de weg georganiseerd door VerkehrsRundschau en Trucker — is bestemd voor de sector van de burgerlijke bouwkunde en openbare werken.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Een bekende figuur in dat domein kocht trouwens 14 SCANIA CB8X4MHZ trucks aan. De voertuigen zijn uitgerust met een LIEBHERR LTF 1045 (50 ton) of LTF 1060 (70 ton) telescoopkraan.

“Dit is een revolutionair concept”, vertelt gedelegeerd bestuurder Johan MICHIELSENS. “We hebben een voertuig getest op moeilijk terrein en constateerden dat de kraan heel makkelijk te verplaatsen was met dit SCANIA chassis. We werken sedert meerdere jaren samen met de Zweedse constructeur die niet alleen voertuigen levert, maar ook mee oplossingen aanreikt voor de problemen die we ondervinden.”

De aankoop van de Scania CB8X4MHZ trucks laat Michielsens toe zijn aanbod uit te breiden. De SCANIA P410 CB8X4MHZ is uitgerust met een LIEBHERR LTF 1045 of LTF 1060 telescoopkraan. De twee modellen heffen respectievelijk 50 en 70 ton. “Het grote voordeel van een telescoopkraan op chassis is dat ze snel verplaatst en ingezet kan worden”, legt Johan MICHIELSENS uit. “Kranen op vrachtwagens monteren, is trouwens een nieuwe trend.” De SCANIA CB8X4MHZ is voorzien van een motor van 410 pk en Direct Drive versnellingsbak. In combinatie met de enkele overbrenging van de aandrijfassen, garanderen die kenmerken een lager brandstofverbruik ten opzichte van een conventionele all-terrain kraan.

Het chassis van de SCANIA CB8X4MHZ is bedoeld voor die specifieke structuur. Dankzij het eenvoudige frame, de aluminiumvelgen en de schijfremmen blijft het voertuiggewicht zo laag mogelijk. Het chassis wordt speciaal voorbereid in de fabriek, met de juiste bevestigingssteunen op de carrosserie, de juiste gatenpatronen en een koppelstang. De brandstoftank en de luchttank werden verplaatst om meer ruimte te creëren voor de steunpoten. De zijmarkeringslichten zijn correct gemonteerd en het voertuig wordt ook voorbereid op de montage van de lichten en zwaailichten van de kraan. Deze voorbereidende werken in de fabriek stellen LIEBHERR in staat om de kraan snel en vlot op het chassis te monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.