NEWS

18 augustus 2017

DE BRUYCKER en KEMP fusioneren onder de vleugel van Royal Reesink

Royal Reesink N.V. heeft een principeovereenstemming bereikt over de overname van alle activa en passiva van het handelsfonds De Bruycker N.V. , deze is exclusief distributeur in België van onder meer de merken Kobelco en Bomag.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De Bruycker is distributeur van onder andere Kobelco en Bomag in België en Kemp|Hamme is in België de distributeur van onder andere Atlas en Schaeff. Naar Nederlands voorbeeld ontstaat ook in België een sterke organisatie voor de merken Atlas, Kobelco en Schaeff. De samenvoeging van de leveringsprogramma’s van De Bruycker en Kemp geeft ons de kans om bestaande en nieuwe klanten nog beter te bedienen. Ook de geografische spreiding van de locaties zal helpen bij de ontwikkeling van deze gecombineerde activiteiten. De heer Ben Kemp, divisiedirecteur Reesink Construction Equipment, krijgt de algemene leiding. De heer Dirk de Bruycker zal nog voor een periode aanblijven om de overgang naar Royal Reesink te begeleiden. De heer Geert de Bruycker zal in zijn huidige functie aanblijven en vanuit Oostende de Belgische grondverzet en wegenbouw activiteiten leiden. De nauwe banden tussen De Bruycker en Kemp|Hamme in België en de Nederlandse ondernemingen Hans van Driel en de Kemp Groep zullen moeten zorgen voor een sterke, concurrerende en toekomstbestendige organisatie in de Benelux.

Gerrit van der Scheer (CEO Royal Reesink): “Met de overname van De Bruycker zetten wij een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze grondverzetactiviteiten. Na de succesvolle samenvoeging van Kemp en Hans van Driel in Nederland, met behoud van ieder hun eigen identiteit, hebben wij gemeend deze opzet ook te realiseren in België tussen De Bruycker en Kemp Hamme.”  

Ben Kemp (divisiedirecteur Reesink Construction Equipment): “Met de overname van De Bruycker door Royal Reesink zien wij kansen om door middel van synergievoordelen en nauwe samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse ondernemingen een sterke organisatie neer te zetten. Een organisatie die kansen biedt voor de medewerkers om zich verder te ontwikkelen en een organisatie die de toekomst positief tegemoet kan zien. Tevens verwachten wij onze klanten in België beter te kunnen bedienen met een significante uitbreiding van ons productportfolio.”  

Geert de Bruycker (directeur De Bruycker): “Door deze overname gaan wij, onder eigen naam, onderdeel uitmaken van een zeer ambitieuze groep die een sterke vuist kan maken in België en Nederland als totaalleverancier op de markt van grondverzet- en wegenbouwmachines. Daarnaast bieden wij onze medewerkers continuïteit. Ik ben daarom zeer tevreden met een partij als Royal Reesink. Een partij die kansen ziet om een belangrijke en toonaangevende speler te zijn in onze markt.”

De verwachting is dat de transactie eind september 2017 zal worden afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.