NEWS

7 september 2017

MATEXPO AWARD : de HYDRADIG van JCB gaat met de palm lopen

Wanneer een nieuw concept gelanceerd wordt in het domein van de machines voor burgerlijke bouwkunde, is het vaak een taak van lange adem om de verantwoordelijken in de sector van de bouw en wegenwerken te overtuigen. Aangezien de mening van de operatoren primordiaal is bij elke investeringsbeslissing, is het op het terrein dat de beslissingen vallen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De jury van de MATEXPO INNOVATION AWARD verenigt een aantal personen uit de praktijk en ze hebben zich beslist niet vergist toen ze de nieuwe JCB HYDRADIG graafmachine op banden uitriepen tot opmerkelijke nieuwigheid van de beurs 2017.

JCB heeft het goed begrepen: om te innoveren, moet je out of the box durven denken en teruggrijpen naar de fundamentele behoeften van de operatoren uit de bouwwereld. Het concrete resultaat van dit onderzoeks- en ontwikkelingswerk dat in maart 2016 aan de pers werd voorgesteld, bewijst dat het voor een graafmachine op banden niet alleen op prestaties, maar ook op veelzijdigheid en beschikbaarheid aankomt. En dat voor om het even wie, bij zeer uiteenlopende en zeer mobiele werken, zoals openbare werken, autowegen, gemeentewerken, algemene bouw en landschapsinrichting enz.

De machine is sedertdien hier en daar wat bijgeschaafd – het uitlaatsysteem werd herzien – en heeft haar deugdelijkheid reeds zodanig bewezen dat de montagelijn die voorzien was op de productie van 7 machines per dag moeite heeft om de vraag bij te benen. JCB en zijn verdelers hebben in enkele maanden tijd een vijftigtal machines verkocht in België, waarvan meerdere exemplaren aan gemeenten, waar de HYDRADIG vlot de graaflaadcombinaties vervangt en waar haar veelzijdigheid haar voor vrijwel alle gemeentewerken geschikt maakt. Maar de machine verleidt ook wegenbouwers en aannemers van wegenwerken, zoals bijv. TRBA in Wallonië en LWB (LUMMENSE WEGENBOUW) in Limburg. Opmerkelijk aan deze interventiemachine is dus haar stabiliteit dankzij het zeer lage zwaartepunt, haar mobiliteit met een snelheid van 40 km/u (een absoluut record), haar “serviceablilty” zoals de Engelsen zeggen aangezien deze machine vaak van hand tot hand gaat, en haar wendbaarheid die deel uitmaakt van het DNA van JCB HYDRADIG. Het zicht van de operator reikt bijna “tot onder de rokken” van de machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.