NEWS

7 september 2017

MATEXPO PREMIÈRES: CAT pakt uit met enkele nieuwigheden

Je kunt niet naast de stand van BERGERAT MONOYEUR, tegenover de noordingang, kijken. Er staan niet minder dan 22 CAT machines uitgestald. De invoerder legt de klemtoon op de technologische vooruitgang van de constructeur en wijdt er een hele ruimte aan.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Er vallen meerdere nieuwigheden te ontdekken, zoals de Cat® PM620 koudfrees waarvan de lancering eind augustus 2016 werd aangekondigd. De PM620 (en PM622) wordt aangedreven door een Cat C18 ACERT 6 cilinder diesel Stage IV motor met een vermogen van 470 kW. De hertekende freeskamer, gemonteerd op 4 zelfnivellerende aandrijfmodules, is uitgerust met een rotor van 2010 mm voor een maximale freesdiepte van 330 mm. De transportband vooraan met een breedte van 850 mm en aangedreven door een hydraulische motor, controleert de fijne deeltjes.

Een andere primeur is de 950 GC wiellader als voorbode van de nieuwe GC serie. Deze nieuwe serie staat symbool voor de nieuwe CAT filosofie die zich nu op minder veeleisende markten dan de steengroeven richt. Als waardige erfgenaam van de M serie (Stage IV), i de GC serie een vereenvoudigde en lichtere versie, met bijvoorbeeld één enkel differentieel met beperkte slip vooraan en een soepeler onderstel voor vlak terrein. De prijs valt uiteraard lager uit, waardoor de machine een uitstekend rendement biedt tegen langere exploitatiekosten per uur.

Eén van de twee nieuwe graafmachines op banden, de Cat® M315F, die we in augustus 2016 reeds aankondigden, wordt in de stand voorgesteld. De machine bezit een compacte draaicirkel, een geautomatiseerde hydraulische Auto-Connect hydraulische snelkoppeling en een gereedschapsbesturingssysteem met monitors om in enkele seconden en in alle veiligheid van werktuig te kunnen wisselen vanuit de cabine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.