NEWS

18 oktober 2017

CAT NEXT GEN EXCAVATORS – « NEW RANGE. NEW RULES » !

CATERPILLAR ontving voor kort de wereldpers in zijn vestiging in Malaga en organiseerde er voor zijn gasten, bij het vallen van de avond, een groots opgezette show rond zijn 3 nieuwe graafmachines CAT 320, 323 en 320 GC. Meer was niet nodig om onze vakbroeders te imponeren die de informatie van de constructeurs graag met u delen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Dit alles belooft veel goeds voor de NEXT GENERATION die de constructeur ons met flink wat speciale effecten aankondigde. Vandaar dat we ’s ochtends vroeg vol enthousiasme de eerste presentatiebriefing bijwoonden. En we ons nadien twee dagen lang op sleeptouw lieten nemen van infoworkshops tot opleidingsseminars en demonstraties. Tot we er zowat de buik vol van hadden. Maar hoewel de grote informatiestroom ons vrijwel tot het uiterste dreef, bleef de kwaliteit centraal staan.

Vertrekkende van een wit blad, hebben verschillende teams van meerdere tientallen ingenieurs de wereld van CAT op haar kop gezet, wat tot deze technologische breuk heeft geleid. De “New Range. New Rules” aanpak is op zich al een breuk met het verleden van CAT.

De NEXT GENERATION steunt op twee pijlers. De zuiver mechanische pijler die streeft naar vereenvoudiging in de ontwikkeling, en dat zowel wat de verschillende onderstellen – van 28 naar 12 – als de cabines – van 16 tot 3 – betreft. En ook filtersystemen verminderen in aantal van 15 tot 4 types voor alle graafmachinemodellen.

De andere pijler mikt op integratie van het merendeel van de nieuw ontwikkelde technologieën inzake toegevoegde realiteit en automatisering. De ingenieurs van de NEXT GENERATION vergelijken hun concept met een Smartphone dat met een hele reeks apps werkt. De NEX GEN machines die volledig gestuurd worden door TRIMBLE sensoren, hebben heel wat apps aan boord die de prestaties van operatoren en machines met 45% moeten verbeteren. Veel nieuwe initiatieven zoals vermoeidheidsvoorspelling en proactieve beveiliging van de werf maken eveneens deel uit van het aanbod.

Deze nieuwe machines zullen vanaf het eerste kwartaal 2018 beschikbaar zijn. Het GC model is een “low cost” versie binnen deze generatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.