NEWS

26 oktober 2017

DE NIEUWE WIRTGEN W 210 XP FREESMACHINE : VEELZIJDIG & FLEXIBEL

WIRTGEN heeft vanuit een gewicht-vermogen bekommernis van deze freesmachine een kampioen in haar categorie willen maken. De W 210 XP, met een leeggewicht (water- en brandstoftanks) van 26,5 ton, is uitgerust met een 6 cilinder motor die een indrukwekkend vermogen levert van 571 kW. Dat stelt de vakmensen in freeswerken tot een brede waaier van toepassingen in staat, gaande van oppervlakteherstelling en ophakken van wegdekken tot de complete verwijdering van het wegdek (diepte 0>330mm).

Klik op de foto's om ze te vergroten

De combinatie van die krachtige motor met het optimale transportgewicht van deze veelzijdige machine maakt haar tot een meestertroef in de catalogus van de constructeur.

De W 210 XP is standaard voorzien van een freestrommel van 2 m. Optioneel zijn eveneens eenheden met freesbreedtes van 1,5 en 2,2 m leverbaar. De flexibele FCS Light snij-eenheid van WIRTGEN garandeert flexibiliteit door de snelle wissel van freestrommels (de 2 m en de 2,2 m zijn compatibel) met verschillende werktuigafstanden in functie van de uit te voeren werken. Het PTS systeem stelt het snijblad automatisch parallel met het wegdek af. Voor een optimaal freesrendement in de verschillende toepassingen kan de W210 XP het toerental van motor en trommel laten variëren. Een schakelaar in de besturingscabine biedt drie rotatiesnelheden voor de trommel. Er werd bijzondere aandacht besteed aan de uitrusting en de plaats van de cabine, opdat de operator én het resultaat van de werken én zijn digitale instrumenten in het oog zou kunnen houden.

De resultaatcontrole op het terrein verloopt heel wat gemakkelijker dankzij het door WIRTGEN ontwikkelde VCS (Vacuum Cutting System) systeem. Een luchtvacuüm in het carter van de trommel zuigt het stof aan in een waterdamp/lucht mengkoker, waarna het samen met het gefreesde materiaal naar de laadband gaat. Dit VCS systeem maakt nachtwerk mogelijk, te meer omdat de freesmachine overvloedig verlicht is. Tot slot wordt het transport vergemakkelijkt door de vele bevestigingsringen en de opvouwbare transportband in optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.