NEWS

28 november 2017

CAT MH3022 – 3024 – 3026: nieuw gamma voor goederenbehandeling!

Het nieuwe gamma bestaande uit de modellen 2018 van de CAT MH3022, MH3024 en MH3026 overslagkranen geeft blijk van een grondige upgrade die, zonder afbreuk te doen aan de filosofie van de constructeur, eenzelfde machine in drie modellen afleidt, telkens afgestemd op de specifieke behoeften van verschillende industriële toepassingen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De naamsverandering is dus geen marketinggril. De toevoeging van de twee laatste cijfers verwijst gewoon naar de capaciteit van de overslagkranen. Drie onderstellen in H-vorm met verschillende breedte – 2,55 m voor de 3022 en 2,75 of 2,99 m voor de 3024 en 3026 – met 4 hydraulische steunpoten waarbinnen de bovenbouw haar zwenkstraal perfect symmetrisch plaatst om voor en achter eenzelfde stabiliteit te bekomen.

Nieuw, op vraag van de klanten, is dat achteraan een duwblad geïnstalleerd kan worden tussen twee steunpoten. Deze nieuwe optie laat de operator toe om de werkzone gemakkelijker vrij te maken. Het aanbod omvat 10 verschillende armlengten, met twee MH gieken, drie rechte gieken met stangenverbinding en twee graafarmen met aflopende neus. Samen met de 4 chassisconfiguraties zorgt dit voor machines die perfect op de toepassingen van de klant zijn afgestemd. Met de hydraulische upgrade heeft de constructeur een meervoudige regelklep (MCV) op de neus van de graafarm geïnstalleerd voor de voeding van een magnetische generator op het derde armstuk. De MCV stuurt bij voorrang een regelbaar en constant debiet aan. De standaard fabrieksafstelling van 115 l/min. biedt optimale prestaties, maar het automatische kalibreersysteem maakt een debiet mogelijk tot 170 l/min. Het is niet nodig de bevestiging te vervangen voor het merendeel van de op de markt beschikbare grijpers.

Met een bodemvrijheid van 99 mm, ingetrokken steunpoten en een hoogte van 3400 mm bovenaan de ingevouwen giek valt het transport van de machine binnen de mobiliteitsnormen.

Voor bijzonder stoffige omgevingen en om ophoping te vermijden op het rooster van de aanzuigkap voor de radiatoren, werd een nieuw zelfvibrerend filtersystem geïnstalleerd dat, samen met de reverse ventilatie, bijna alle afzetting verwijdert. De cabine met pantograaf is van haar kant uitgerust met het “CAT advanced filtration system” met hercirculatie en overdruk. Het bestaat uit een pre-cleaner en verschillende filters. De toegang werd sterker beveiligd door de installatie van treden midden de voeten van de steunpoten. Het verbruik van het MH gamma, uitgerust met nieuwe “sinaasappelschil” GSV520 of GSH250 grijpers, is met 15% gedaald, zo blijkt uit de tests van de constructeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.