NEWS

30 november 2017

De CC1100-1200 wals showt de nieuwe, visuele identiteit van DYNAPAC

De overname van de Duitse constructeur door de Franse groep FAYAT wordt afgerond met een visuele identiteitswijziging die overigens helemaal breekt met de gewoonten in de sector. De drie hoofdkleuren karmijnrood, grijs en wit geven de producten van het merk een apart uitzicht.

Klik op de foto's om ze te vergroten

“We zijn bijzonder trots op onze nieuwe identiteit die de onafhankelijkheid versterkt van ons merk, met zijn eigen verkoopkanalen, zijn eigen technologie en zijn eigen productfolio”, verklaart Herman MATTHYSSEN, Vice President marketing. Maar de nieuwigheid beperkt zich niet tot de kleur van de machines, de constructeur breidt ook zijn gamma uit en lanceert een nieuwe verdichtingswals.

Deze machine behoort tot de 6de generatie kleine walsen van de constructeur die speciaal ontworpen worden voor wegenwerken. De nieuwe CC1100-1200 onderscheidt zich door een dwars geplaatste motor, een uitstekend zicht, stevig gegoten vorken en sleep-, vergrendel- en hefopties. De verhuis van de watertank naar achter zorgt voor een beter zicht op de trommels, net zoals het nieuwe profiel van de kap vooraan. En de operator verhoogt de zichtbaarheid nog wanneer hij voor een glijdende stoel kiest. Een mechanisme om het achterframe naar links te bewegen, zorgt ervoor dat de trommel vooraan zich tot 50 mm kan verplaatsen. Dit vergemakkelijkt het verdichten dicht tegen boordstenen. De trommels met conische randen zijn uitgerust met excentrieken die noodzakelijk zijn voor het starten van de trilling. De frequentie kan worden gekozen in functie van de verschillende toepassingen. Opties als een kantsnijder of een verspreider achteraan kunnen worden gemonteerd en zijn reeds voorzien op het dashboard. De automatische watercontrole (AWC) is standaard voorzien op alle machines en de inhoud van de tank bedraagt zo’n 250 liter. Het nieuwe dashboard met toetsenbord geeft de voornaamste functies weer voor een optimale bediening van de wals door de operator.

Voor het transport kan de ROPS gemakkelijk ingevouwen worden en het nieuwe model is uitgerust met meerdere voorzieningen voor een vlot transport. De KUBOTA EU T4f motor voldoet reeds aan de toekomstige Europese Stage 5 emissienormen. De onderhoudspunten zijn bijzonder gemakkelijk bereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.