NEWS

8 december 2017

FASSI palmt de bosbouwsector in na de overname van CRANAB

In 2013 benaderde FASSI de Zweedse constructeur door een minderheidsparticipatie te nemen, die in de loop der jaren alleen maar groter geworden is. Na de overname van de aandelen van Hans ELIASSON die het bedrijf verlaat, neemt FASSI nu de leiding over de groep en voegt het kranen en bosbouwmaterieel van internationale faam aan zijn aanbod toe.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De groep CRANAB dankt haar grote ervaring in de bouw van bosbouwkranen aan de ligging van haar drie moderne fabrieken midden de grote wouden in het noorden van Zweden. Veertig jaar R&D, in nauwe samenwerking met de vakmensen uit de sector, zorgen ervoor dat elke productontwikkeling beantwoordt aan de meest veeleisende werkomstandigheden in de noordse wouden. Het competitieve voordeel van de door CRANAB gebouwde kranen en machines schuilt dan ook in een groot aantal operationele details. Het assortiment telt drie soorten kranen: autolaadkranen, overslagkranen op vrachtwagen en loskranen op voertuigen. De Zweedse constructeur ontwierp ook een hele reeks grijpers voor bosbouwtoepassingen.

“Het is onze bedoeling de groei van kranenbouwer CRANAB en zijn dochters VIMEK en BRACKE FOREST te stimuleren door het productgamma uit te breiden met nieuwe kraanmodellen op vrachtwagen, bestemd voor bosbouw en recycling gelinkt aan milieudiensten. De constante ontwikkeling van all-terrain kranen voor bosbouwmachines zal de reeds sterke positionering van CRANAB op de markt verder versterken”, verklaart Giovanni FASSI, algemeen directeur van de groep met dezelfde naam. “De synergie zal fundamenteel blijken, vooral omdat het aanbod van CRANAB dat van de Italiaanse constructeur vervolledigt, terwijl FASSI steunt op een uitgebreid netwerk van concessiehouders dat wereldwijd zal instaan voor de distributie van de bosbouwproducten”, zo besluit Anders STRÖMGREN, algemeen directeur van de CRANAB groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.