NEWS

12 december 2017

LiuGong Machinery investeert in funderingsmachines

De Chinese constructeur die in 2011 een opgemerkte intrede maakte op de Europese markt, met de overname in het zuidoosten van Polen van de firma HUTA STALOWA (HSW) – beter bekend onder het merk DRESSTA — en van tandwielenfabriek ZZn, kondigt aan dat hij 51% neemt in Shanghai Jintai Engineering Machinery Co. Ltd.

Klik op de foto's om ze te vergroten

JINTAI is één van de grootste Chinese constructeurs van heimachines, boormachines en verbuizingsmachines voor de bouw van funderingspalen. Het bedrijf is, dankzij zijn R&D, ook pionier in het domein van de hydraulische funderingsgrijpers en roterende boren.

De onderneming ontwikkelde een compleet gamma machines voor funderingspalen dat 16 series met meer dan 70 modellen omvat, waaronder roterende boren, kernboren, meerassige boren en kabelgraafmachines met hydraulische grijpers voor ondergrondse wanden die de sterproducten van het bedrijf uitmaken. Deze graafmachines of basismachines voor speciale funderingen kunnen worden uitgerust met een grijper of frees voor vormwanden of een verbuizingsmachine. Voorzien van schuine of verticale masten, worden ze als heimaterieel gebruikt.

Deze machines worden vooral ingezet voor werken aan spoorwegen, metrolijnen, autowegen, bruggen, stuwdammen, havens enz. JINTAI is sedert lange jaren marktleider in China met zijn hydraulische grijpers voor ondergrondse werken uit de SG serie en zijn freesmachines met dubbele banden uit de SC en SX serie.

Deze aankoop laat LIUGONG toe funderingsmachines aan zijn aanbod toe te voegen. LIUGONG zal overigens meewerken aan de R&D en de vervaardiging van de JINTAI machines, om te voldoen aan de vraag van de internationale klanten naar complete uitrustingen die beantwoorden aan hun verwachtingen. Zij kunnen ook rekenen op de service van het wereldwijde netwerk van LIUGONG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.