NEWS

5 februari 2018

MANITOU MRT2470 & MRT3050, afstempelsysteem bekroond op INTERMAT AWARDS 2018

Op MATEXPO 2017 onthulde de Franse constructeur zijn MRT2470, een tot dan toe ongekend model van een roterende all-terrain verreiker met offset die in staat is 7 ton te heffen tot een hoogte van 24 m. Dat model en de MRT3050 zijn uitgerust met een vernieuwend stempelsysteem dat bekroond werd tijdens de uitreiking van de INTERMAT AWARDS 2018.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze machines worden ontwikkeld en vervaardigd in de MANITOU fabriek in het Italiaanse Castel Franco die gespecialiseerd is in roterende modellen en het is de Italiaanse afdeling die het patent heeft neergelegd voor een real time herkennings- en afstempelsysteem.

De MRT2470 en de MRT3050 (5 ton op 30 m) die hetzelfde platform delen, zijn uitgerust met rekstroken op de assen van de stempelcilinders die de informatie omtrent de op de grond uitgeoefende druk registreren. Met het ontwerp van dit systeem herziet constructeur MANITOU het afstempelingsprotocol van de machine en biedt hij meer veiligheid bij het neerzetten van de stempels op de grond. Tijdens die handeling meet een micrometrische rekstrook de vervorming van de stempelassen tijdens het heffen van de machines.

Die gegevens geven een beeld van de stabiliteit van de machine en passen automatisch het laadvermogen aan. Verschillende waarden getuigen van de druk op elke stempel, wat de stabiliteit en de veiligheid bij gebruik in belaste toestand ten goede komt. Het principe is niet helemaal nieuw, maar het bijzondere aan deze uitvinding is de precisie die de micrometrische rekstrook mogelijk maakt en het feit dat de druk op de grond continu gemeten wordt volgens de verschillende lastwaarden, daar waar een klassiek systeem zich beperkt tot één enkele meting bij het neerzetten.

Beide machine hebben een stijver en robuuster onderstel, hun vijfhoekige giek werd hertekend en gecompenseerd door een herzien tegengewicht. Ze worden aangedreven door een 4-cilinder Tier 4F dieselmotor. Daarnaast is optioneel ook een bi-energie motor met elektrisch systeem voorhanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.