NEWS

20 februari 2018

Een nieuwe overslagmachine, de VOLVO EW240E

In de categorie van de overslagmachines stelt VOLVO VCE een nieuwe EW240E Material Handler voor, ter aanvulling van de recente EW160E model. Sedert zo’n 4 jaar staat de constructeur in voor de productie van alle onderdelen van die machines die speciaal zijn afgestemd op sorteer- en recyclingcentra.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De constructeur kan op die manier de maximale betrouwbaarheid, productiviteit en flexibiliteit van die veelzijdige machines garanderen. De EW240E overslagmachine van 26 ton wordt aangedreven door een Tier 4 final motor van 129 kW (173 pk), voor een maximaal koppel van 850 Nm bij 1.350 toeren/min. Met haar rechte giek van 6,5 m en zwanenhals haalt de machine een bereik van meer dan 11 m. Hoewel ze steunt op de bouw van haar voorgangers, beschikt ze over tal van nieuwe functies die strenge tests in reële omstandigheden hebben ondergaan.

De machine heeft een speciale bovenbouw en een versterkt draagchassis. Ze is voorzien op het sorteren van schroot. Haar cabine met hydraulische verstelling in de hoogte heeft dubbele schokdemping en stijgt tot 5 m boven de grond. De zwevende giekfuncties met schokdemping van de giekcilinder verminderen het schudden, houden de klemmen op hun plaats en garanderen een degelijke stabiliteit. De bediening van de klemmen en het zwenkremsysteem werken simultaan met een zeer reactief hydraulisch systeem. Om de veiligheid te verhogen, werd het intrekken van de arm op de EW240E Material Handler beperkt om botsingen te voorkomen tussen de cabine en de grijpers.

VOLVO biedt optioneel ook hoogtebeperking aan voor binnenwerken. De Comfort Drive Control (CDC), een nieuwe functie op de graafmachines op banden, laat de bestuurder toe zijn machine tot 20 km/u te bedienen met een knopje op de joystick. De EW220E en EW240E overslagmodellen kunnen in de fabriek worden besteld zonder stuurkolom. De machinist bestuurt de volledige machine, met inbegrip van de multidirectionele gereedschapshouder en de steunpoten, bijgevolg uitsluitend met behulp van bekrachtigde hendels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.