NEWS

16 maart 2018

VAN HAUT levert 1ste SENNEBOGEN 653e in de Benelux aan JAN DE NUL

In april 2017 heeft de groep KUIKEN haar distributierechten op de producten van SENNEBOGEN Crane Line voor de Benelux overgedragen aan de verdelers Van den Heuvel Cranes & Services BV (NL) en VAN HAUT nv uit Kruibeke voor België. KUIKEN en VCM behielden de Green Line producten van SENNEBOGEN voor de Benelux.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Een geslaagde missie voor Dries VAN HAUT die in januari van dit jaar de eerste SENNEBOGEN 653E telescoopkraan op rupsen in de Benelux geleverd heeft aan JAN DE NUL nv. Deze veelzijdige bouwkraan is makkelijk in te zetten en kan vervoerd worden op een dieplader zonder het tegengewicht van de bovenbouw neer te zetten. Ze biedt heel wat voordelen voor de gebruikers! Met een hefvermogen van 50 ton bij een totaal gewicht van 51 ton en een transportbreedte van 3 m is deze machine in minder dan een half uur operationeel op de werf.

Om veeleisende werken uit te voeren op een strikt getimede werf, kan ze ook dienen als alternatief hefwerktuig voor de traditionele vakwerkkranen. Ze combineert compactheid met sterke prestaties voor hefopdrachten in stadsomgevingen. Dit kinematiektype biedt het duidelijke voordeel dat chassis en giek heel snel ingeklapt kunnen worden om ze in een beperkte ruimte te stallen tussen twee opdrachten. Met twee heflieren en een korte jib om simultaan met twee hijshaken te werken, verschaft haar kinematiek de mogelijkheid om de gieklengte permanent aan te passen, en dat ook wanneer de last aan de haak hangt. Die exclusiviteit wordt mogelijk gemaakt dankzij het specifieke telescoopontwerp van de SENNEBOGEN bouwkranen.

De constructeur kan de kraan uitrusten met een “virtuele muur” optie die de giekbewegingen beperkt, zonder afbreuk te doen aan haar capaciteiten. De kraanmachinisten appreciëren de eenvoud van de interface die mee de veiligheid beheert in atypische werkomstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.