NEWS

20 maart 2018

CAT voegt 3 nieuwe tandemtrilwalsen CB13, CB15 en CB16 toe

Caterpillar breidt zijn verdichtingsgamma dat meer dan 30 machines van meer dan 8 ton telt, uit met drie nieuwe tandemtrilwalsen CB13, CB15 en CB16, waarvan de naam overeenkomt met de gewichtsklasse. Deze walsen bieden diverse trilopties, met inbegrip van de oscillerende trilsystemen Versa Vibe™ en Five Amplitude.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De “Cat® Compaction Control” optie zorgt voor een duidelijke evolutie met de “Pass-Count” en de “Temperature Mapping”. De integratie van de infrarood-sensorgegevens in de GPS-cartografie informeert de operator omtrent de temperatuur van de laag per zone, het aantal passages voor elk ervan en het totale verdichte gebied. Dit intuïtieve systeem registreert de gegevens om proces- en kwaliteitscontrole te documenteren. Het vergemakkelijkt en optimaliseert de uitvoering van de werken bij zwak licht of bij nacht, te meer omdat de trommelboorden en het trommeloppervlak over LED-verlichting beschikken. Dankzij de M2M communicatie tussen de machines laten die gegevens ook toe de verdichting van meerdere walsen in eenzelfde zone te synchroniseren.

De optionele stoelrotatie over 360° en de digitale bedieningen op de armsteunen plaatsen de operator in de rijrichting om toe te zien op de handelingen. Een vereenvoudigd bord met 8 knoppen staat mee in voor de bediening van de machine.

Het Versa Vibe systeem creëert een 2-in-1 machine met vier amplitudes en twee frequenties. Dit systeem biedt 2 regelingen voor lichtere druk bij een hogere werksnelheid op dunne lagen en 2 regelingen voor zwaardere druk bij lagere snelheid op dikke lagen of moeilijke mengsels. Het systeem met vijf amplitudes biedt de breedste keuze aan amplitudes met één enkele frequentie. Deze trilsystemen kunnen worden gecombineerd met verticale trillingen in de trommel vooraan en oscillerende trillingen in de trommel achteraan.

Deze modellen met CAT C4.4 motor van 106 kW hebben een nieuwe, centrale scharniering met 6 oscillatiegraden. De koppeling kan optioneel tot 170 mm worden verschoven om gemakkelijk langs boorden te walsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.