NEWS

11 april 2018

De efficiëntie van de Topcon Workflows op INTERMAT Parijs

De automatisering van de bouwwerken gaat onvermijdelijk gepaard met het beheer van geospatiale workflows. TOPCON POSITIONING Group zal op INTERMAT de nieuwste bouw en geospatiale workflows presenteren en demonstreert er de kosten-, tijd- en productiviteitsbesparende voordelen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De kloof tussen de vraag naar het creëren en onderhouden van wereldwijde infrastructuur, en de capaciteit die binnen de industrie beschikbaar is, is zo groot dat het tekort naar verwachting ± 10 miljard euro zal bedragen, aldus Ulrich HERMANSKI, vicevoorzitter van Construction Business EMEA bij TOPCON POSITIONING Group. Vandaar dat snellere en kosteneffectievere manieren nodig zijn om te bouwen.

Op INTERMAT zal de constructeur alle workflow systemen, met geïntegreerde hard- en software, ontworpen om kosten en tijd te besparen, demonstreren. Het SmoothRideTM systeem combineert meerdere TOPCON-technologieën die wegen tegen hoge snelheid scannen dankzij de nieuwe RD-M1 scanmodule die achteraan een pick-up gemonteerd is en een 3D-weergave van de weg geeft. Het legt de nauwkeurige gegevens vast die nodig zijn voor de beoordeling en verbetering van de wegenbouw op vijf belangrijke gebieden: scannen, ontwerpen, frezen, bestrating en samendrukking.

Bij het scannen worden gegevens geregistreerd en een kaart geschetst van de bestaande situatie in de Mobile Master Office. De integratie en digitale superpositie van een hoge-resolutiemodel van het gewenste project komen tot stand dankzij de MAGNET® Office en zijn reprofiling module, en worden doorgegeven naar de GX-63 van de frees- of afwerkmachine.

De MAGNET Collage genereert en integreert 3D mass data, op basis van meerdere sensoren op eenzelfde platform. Dankzij de gemeenschappelijke gebruikersinterface is de trainingstijd bovendien beperkt. De 8 maal snellere scanmodule verwerkt 25 maal meer volume. De automatische GCP herkenning zorgt voor een eenvoudige en snelle beeldvorming. Het UAV gamma, waaronder de Falcon 8+ van Topcon, zal eveneens te zien zijn op de beurs en ook de geïntegreerde softwareprogramma’s ContextCapture (in samenwerking met Bentley Systems) en MAGNET Collage zullen toegankelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.