NEWS

12 april 2018

CASE CX290D MH op rupsen voor goederenbehandeling.

CASE zal in zijn stand op INTERMAT de CX290 rupsgraafmachine voorstellen die geschikt is voor recycling. In MH versie voor overslag of SL versie voor afvalverwerking. Het is die laatste versie die tentoongesteld wordt met versterkte, rechte giek en een zwanenhalsarm die speciaal vervaardigd werd om uitstekende prestatieniveaus te halen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het eerste exemplaar voor de Benelux werd bij KEY-TECH geleverd voor verhuur. Deze machine wordt aangedreven door een 4-cilinder Isuzu AQ-4HK1X – Tier 4 Final motor met EGR-systeem, SCR selectieve reductie en DOC–katalysator.

“Dit CX290 model is voorzien van een heldere cabine met hydraulische verstelling die de operator op 5 m ooghoogte het nodige vogelperspectief geeft voor een snelle en veilige verplaatsing van de materialen”, vertelt Xavier DANNEMARK. Een breed 7” scherm geeft de operator in real time toegang tot belangrijke prestatieparameters, zoals brandstofverbruik, werkuren en machine-informatie. De beelden van de standaard camera’s achteraan en opzij worden op datzelfde scherm getoond. Een optionele CASE Max View monitor garandeert een perifeer zicht over 270°. Ook Bluetooth radio is standaard voorzien.

De CX290D modellen bezitten daarnaast 3 vermogensmodi die aangedreven worden door 4 systemen die de intelligente hydraulische distributie van CASE uitmaken: het BEC-systeem (Economy giekbediening) dat het toerental beperkt door gebruik te maken van de zwaartekracht tijdens het zakken en zwenken van de giek; het AIC-systeem (automatische bediening in Economy mode) dat het toerental beperkt wanneer de motor in vrijloop draait en de motor automatisch afzet na een voorgeprogrammeerde vrijloopperiode; het SWC-systeem (beveiliging van de zwenking) dat het hydraulische vermogen bij het begin van de zwenking beperkt; en het SCC-systeem (schuifslagcontrole) dat de hydraulische druk regelt wanneer er behoefte is aan extra vermogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.