NEWS

20 april 2018

De nieuwe JEKKO SPK60, een machine met dubbel concept

OWe kenden de Italiaanse constructeur JEKKO al van zijn minihijskranen op rupsen met radiobesturing die bijzonder geschikt zijn voor glasgeveltoepassingen, het heffen van materialen, panelen, balken en voor industriële overslag in het algemeen. Ze kunnen vlot uit de voeten op oneffen terrein en nemen een stabiele positie in de meest afwijkende standen in.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Ter gelegenheid van INTERMAT zal JEKKO in de stand van FASSI, zijn verdeler in Frankrijk, de nieuwe versie van zijn enige hijskraan op rupsen met cabine voorstellen. Deze machine is enig in haar soort. Ze werd in 2016 ontwikkeld als telescoopkraan op rupsen en was voorzien voor toepassingen in krappe ruimten waar de bewegingen met millimeterprecisie uitgevoerd moeten worden, zoals bij het aanbrengen van glas (de SPK60 kan glas plaatsen tot de 9de verdieping).

De constructeur heeft de vermogensprestaties van zijn machine willen uitbreiden, opdat ze in staat zou zijn de opdrachten uit te voeren van een graafmachine met arm die op om het even welke werf, terrein of helling (tot 4 verschillende graden: 0°; 0,7°; 1,5° en 3°) aan de slag kan. De machine van 13,7 ton (verwijderbare ballast inbegrepen) is uitgerust met uitbreidbare tracks zonder stabilisator en een dozerblad. Ze tilt 3 ton in pick & carry mode en 6 ton in statische positie, en ze bereikt een max. hoogte van 26,7 m met hydraulische giek (de langste uit haar categorie).

De SPK60 wordt door één enkele operator bestuurd. Hij kan zelf alle onderdelen en toebehoren van de kraan monteren en demonteren. Het veranderende diagramsysteem activeert automatisch het diagram dat overeenkomt met de helling van de grond om de vlotheid van de werken te garanderen, met een maximum aan veiligheid en een minimum aan tijd om de nieuwe instelling van de begrenzer manueel te bevestigen. De SPK 60 wordt aangedreven door een YANMAR dieselmotor van 53,7 kW die hij indien nodig kan afwisselen met een driefasige (of éénfasige) elektrische motor van 11 kW. Naargelang de situatie of de vereisten van het ogenblik, kan de operator makkelijk van het ene systeem op het andere overschakelen, wat een grote gebruikssouplesse oplevert, zowel binnen als buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.