NEWS

24 mei 2018

HYUNDAI geeft zijn HL960 HD wiellader meer spierkracht

HYUNDAI stelt een nieuwe wiellader met hoog rendement voor. De machine wordt aangeboden als een technologisch pareltje. De HL960 HD werd volgens strikte normen ontworpen om in aanmerking te komen voor de recycling- en afvalverwerkingsindustrie en werken in veeleisende omstandigheden.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe HL960 HD, met een bedrijfsgewicht van 19,3 ton, wordt aangedreven door de nieuwste CUMMINS QSB6.7 Stage IV dieselmotor van 166 kW, met elektronische bediening. Deze opvolger van de HL960 bezit een versterkte structuur en dezelfde sterke assen als de HL970 die een max. capaciteit vooraan van 44 ton en achteraan van 35 ton toelaten. In optie zijn ook volle banden verkrijgbaar. Bij intensieve en repetitieve werken wordt verhitting van de assen tegengegaan met de optionele dubbele oliekoeling voor de assen. De automatische motorstop bij programmeerbare, lange vrijloopfasen, de 5-versnellingsbak met vergrendelbare koppeling, de ECO-indicator voor een verstandig rijgedrag, het intuïtieve ECO-pedaal en de max. snelheidscontrole zijn allemaal ecologische kenmerken die het onderscheid maken.

De nieuwe, geluiddichte ROPS/FOPS cabine met nieuwe klimaatregeling verschaft 10% extra ruimte. Het grotere 7” touch screen biedt een grotere zichtbaarheid en omvat meerdere nieuwe functies, zoals een “zachte stop”, bakprioriteit en giek- en bakvergrendeling.

Het infotainmentsysteem werkt met Bluetooth en Miracast dat steunt op de WiFi van de smartphone van de operator voor gebruik op het grote scherm. Daarnaast zijn ook een handenvrije functie en een microfoon geïntegreerd.

De HL960 HD bezit een bedieningspaneel voor de giek, bak en 3de hydraulische leiding. Hij kan optioneel worden uitgerust met een joystick. Het exclusieve on board weegsysteem wordt automatisch of manueel geconfigureerd voor individuele of cumulatieve weging van de baklasten met een precisie van +/- 1%. De nieuwe bak met bredere opening van HYUNDAI is voorzien van gebogen zijplaten en een betere stortbescherming. De nieuwe wiellader is leverbaar in XT versie (met lange giek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.