NEWS

22 juni 2018

HYUNDAI vult midigamma aan met de nieuwe HX130LCR

De vraag naar midigraafmachines in de categorie van 10 tot minder dan 15 ton wordt steeds dwingender en de Koreaanse constructeur HYUNDAI, die in zijn HX gamma slechts twee modellen in die gewichtsklasse telde, namelijk de HX140L en de HX145LCR, zag zich genoodzaakt zijn aanbod aan te vullen met deze nieuwe graafmachine op rupsen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze machine van 12,7 ton met korte draaicirkel is ook leverbaar in een tweede standaard configuratie, de HX130 LCRD (13,56 ton) met bulldozerblad. Ze wordt aangedreven door een PERKINS 854 F Tier 4 final / Stage IIIB dieselmotor van 55 kW met roetfilter, maar zonder SCR systeem en dus zonder AdBlue. De graafmachine is uitgerust met een brede standaard bak van 1.030 mm, met een inhoud van 0,59 m3, en bereikt een maximale graafdiepte van 5,570 mm met een maximale reikwijdte van 8,220 mm. Ze levert een graafkracht van 10.369 kgf op de bak. Voor deze graafmachine biedt HYUNDAI ook een optie aan die vaak gevraagd wordt door de Europese bouwondernemingen die in stadsomgevingen werken, namelijk een tweedelige giek (two pieces boom) met giekscharniering aan de onderkant, een efficiënte oplossing tegen de opstapeling van vuil en beschadiging.

De cabine is standaard voorzien van een instrumentenmix met interactief en regelbaar 8” touch screen met uitzonderlijke leesbaarheid. Voor de veiligheid biedt het optionele, exclusieve AAVM panoramische bewakingssysteem van HYUNDAI een 360° virtueel zicht rondom de machine. Het intelligente detectiesysteem voor bewegende voorwerpen (IMOD) dat in het AAVM systeem geïntegreerd is, spoort die voorwerpen op binnen een perimeter van 5 m rond de machine en waarschuwt de operator. Dankzij dit AAVM systeem behoort de HX serie van HYUNDAI wellicht tot de veiligste graafmachines om mee te werken op de werf in het Verenigd Koninkrijk. Hyundai biedt eveneens gratis toegang gedurende vijf jaar tot zijn Hi-Mate systeem voor machinebeheer dat een hele reeks controle- en diagnosediensten op afstand levert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.