NEWS

3 september 2018

Niet te missen, YANMAR op DEMODAYS by MATEXPO

In de stand van de Japanse constructeur zijn het de machines van zijn Franse fabriek die de bezoekers mogen uitproberen. Zoals een ViO27-6 minigraver met nulzwenking en bak die is uitgerust met ViPPS (ViO Progressive 3-Pump System) hydraulische circuits.

Klik op de foto's om ze te vergroten

hydraulische systeem wordt hoofdzakelijk gekenmerkt door het gebruik van 4 hydraulische pompen, 2 pompen met variabele cilinderinhoud van 2 tandwielpompen (waarvan één voor joysticks).

De SV60 midigraver van 5,6 ton heeft genoeg aan een zeer compacte interventieruimte van amper 3.565 mm. Hij werd voor het eerst voorgesteld op INTERMAT en erfde de nieuwste technologie van YANMAR, waaronder de nieuwe TNV turbo 4-cilinder motor met rechtstreekse injectie, het ViPPS hydraulische systeem, nieuwe automatische rijmotoren met twee versnellingen en een cabine die vergelijkbaar is met die van een graafmachine van 8 ton.

De bijzondere B7-Sigma midigraafmachine van 8 ton met nulzwenking achteraan is uitgerust met een uniek en revolutionair giekconcept: het Sigma concept met als bijzonderste eigenschap dat de tweede giekgeleding een zijdelingse beweging van arm en werktuig toelaat zonder enige rotatie van de bovenbouw.

Nog om te proberen, is er een B95W graafmachine op banden van 9,3 ton die een uitstekende mobiliteit op het terrein combineert met een degelijk motorvermogen. Dankzij haar pendelas is de graafmachine op banden bijzonder stabiel, zelfs op oneffen terrein.

Tot slot wijzen we nog op de nieuwe compacte V100 wiellader. Zijn schommelas achteraan biedt een zwenkhoek van 10° zodat de 4 wielen constant op de grond blijven, zelf op oneffen terrein. De operator zit ook op elk ogenblik parallel met de werkaccessoires. Op de YANMAR wiellader schommelt enkel de achteras, in tegenstelling tot andere fabrikanten waar de hele achterkant schommelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.