NEWS

19 september 2018

DE NIEUWE KOMATSU WA100M-8 WIELLADER: SNELLER, KRACHTIGER

Voor de upgrade naar het cijfer 8 van deze knikwiellader die de WA100M-7 vervangt, heeft KOMATSU significante verbeteringen aangebracht. De nieuwe machine heeft een krachtigere IV motor met een vermogen van 70 kW in plaats van 66 kW, wat haar niet alleen een grotere graafkracht verleent, maar ook een grotere snelheid tot 40 km/u (in plaats van 30 km/u). Dat is lang niet mis voor een volledig hydrostatische 4x4 aandrijving.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe, volledig herziene bak van 1,3m3 met verlengde bodem en gewijzigde achter- en zijwanden biedt een betere bescherming tegen wegsijpelen. De bak verbetert de penetratie, laat zich gemakkelijker vullen en verhoogt de productiviteit.

De Easy Fork kinematik combineert een Z-stangenwerk met parallelle bewegingen. Samen met de hydraulische snelkoppeling laat dit toe om ladingen parallel met de grond te vervoeren met behulp van palletvorken, zonder de vorken te moeten aanpassen. De wiellader combineert compacte afmetingen met een zeer kleine draaicirkel van 4.130 mm. De WA100M-8 bezit een grotere trekkracht en een degelijke graafkracht en hefhoogte voor een machine van 7,2 ton.

De NOx-uitstoot is met 80% verlaagd door toevoeging van AdBlue®. Het uitlaatgasbehandelingssysteem omvat een dieselpartikelfilter (DPF) en selectieve katalytische reductie (SCR).

De constructeur verklaart dat dit nieuwe WA100M-8 model meer standaard geïnstalleerde uitrustingen bezit dan het voorgaande model, zoals een groot, multifunctioneel TFT-LCD kleurenscherm met verbeterde ergonomische bedieningen, een multifunctionele PPC hendel met optionele, elektronische aansturing van de 3de en 4de hydraulische functie (EPC) en een in de hoogte verstelbare koppeling voor aanhangwagens in optie.

De schuin aflopende motorkap die een 360° zicht garandeert en de elektronisch bestuurde laststabilisator (ECSS, Electronically Controlled Suspension System) vergroten het comfort en de productiviteit nog. De kantelbare cabine is voorzien van airconditioning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.