NEWS

16 oktober 2018

STERKE PRESTATIES VOOR DE NIEUWE HPL LIEREN VAN POTAIN

MANITOWOC lanceert een nieuw gamma high performance hijslieren voor de POTAIN torenkranen. Zij bereiken nieuwe snelheids-, controle- en efficiëntieniveaus. De combinatie van de meest recente frequentieregelingstechnologieën met een vernieuwend lierconcept leidt tot een geoptimaliseerde energieverbruik en een grotere keuze aan hefsnelheden.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Die liggen tot tweemaal hoger dan de snelheden van de oude 75LVF lieren. En de controle is verbeterd met tweemaal lagere kruipsnelheden. Dat komt de productiviteit ten goede voor snelle lastenmanipulaties, dankzij een vermindering van de hijscycli. Het bredere snelheidsbereik laat toe te werken met 4 kabels, met groot rendement.

Deze kenmerken, gekoppeld aan een nieuw bedrijfsremmanagement en een nieuwe architectuur die de onderhoudshandelingen vergemakkelijkt, zorgen niet alleen voor een snellere werking op de werf, maar ook voor een vloeiende besturing met een goede beheersing van de hefbewegingen en een precieze plaatsing van de last. Dit wordt mogelijk gemaakt door de reactiviteit van de lier tijdens de vertragingsfase van de rem.

De door de constructeur beoogde optimalisering van de operationele kosten steunt op een beperkt energieverbruik en onderhoud, dankzij de temperatuurbewaking van motor en reductor die op het CCS scherm in de cabine wordt weergegeven. De optimale motorkoeling wordt automatisch geactiveerd door ventilatie boven de 80°C. De “Power Control” functie beperkt het maximale elektrische vermogen dat nodig is om de kraan te laten werken, zonder invloed op lage of onbelaste werksnelheden.

De modellen van het nieuwe liergamma, de 75 HPL 25, 75 HPL 30, 75 HPL 35 en 75 HPL 40, bezitten kabelcapaciteiten van 539 tot 956 m en kunnen worden gebruikt met een brede keuze aan Potain kranen, met inbegrip van de nieuwste “flat top” modellen en modellen met beweegbare jib.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.