RentMAT

17 oktober 2018

Hoslet Frederic neemt nieuwe installaties in gebruik in Perwez

Het begint allemaal in 2002 wanneer Frédéric HOSLET beslist om het familiebedrijf ETS HOSLET in Chaumont-Gistoux (dat later overgenomen zal worden door DE KOCK Group & DM Holding) te verlaten en zijn eigen bedrijfje, nv HOSLET FREDERIC, op te richten voor grondverzet, wegenwerken en tuinaanleg. De zaken lopen goed en er komen verschillende medewerkers bij.

Klik op de foto's om ze te vergroten

In 2007 start hij met de verhuur en verkoop van machines voor bouw en openbare werken, parken en tuinen. Er wordt een partnership aangegaan met BIA en hij koopt zijn eerste KOMATSU machines. Twee jaar geleden trad de nv HOSLET F. toe tot het Utility Partners netwerk van BIA. Dankzij deze vruchtbare samenwerking en de uitbreiding van haar gamma, biedt de firma nu 14 KOMATSU machines te huur aan. Dit gaat van minigravers van 900 kg à 8 ton tot een WA70 kniklader, een CK 25 schranklader op rupsen (skid steer) en een 138-US graafmachine op rupsen van 13-15 ton met kleine draaicirkel achteraan.

Het machinepark omvat verder THWAITES minidumpers, KUBOTA & TAKEUCHI rupsdumpers, 2 MERCEDES vrachtwagens met chauffeur (trekker en bakwagens) en kraan, evenals tal van kleine accessoires en materieel voor bouw en openbare werken.

Op 3 september verhuisde de nv HOSLET F. van het nummer 191 langs de Chée de Huy naar haar nieuwe vestiging van 2.500 m2 in de rue de Glatigny 8, langs de baan die van Perwez naar Jodoigne leidt. “Het gaat om een investering van 3,5 miljoen euro, terrein inbegrepen”, vertelt Frédéric HOSLET. Het eigentijds uitziende complex omvat een opslagruimte voor machines en onderdelen, een werkplaats en een immense showroom voor gereedschap en ijzerwaren. Frédéric HOSLET heeft zijn grondwerken stopgezet om zijn huurklanten geen concurrentie aan te doen.

“We bieden formules op maat aan die perfect afgestemd zijn op de behoeften van de klanten, zowel wat betrouwbaarheid als flexibiliteit aangaat. Onze firma is sterk lokaal ingeplant en we hebben een goed imago bij onze regelmatige klanten, dankzij de kwaliteit van het aangeboden materieel en de kwaliteit van onze service”, besluit Frédéric HOSLET.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.