NEWS

30 oktober 2018

KOBELCO lanceert de SK350DLC-10, zijn kleinste sloopmachine

Door de toenemende vraag naar zware sloopmachines in Europa zag KOBELCO zijn kans schoon om op INTERMAT twee van die zware machines voor te stellen, de SK400DLC-10 en de SK550DLC-10. Nu vult de gloednieuwe SK350DLC-10 die exclusief ontworpen is voor de sloopsector, het KCME gamma in dat domein aan.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De kleinste sloopmachine van KOBELCO neemt uiteraard de belangrijkste kenmerken van de oudere machines over, en vooral de nieuwe “NEXT Generation Demolition Technology” die sedert BAUMA 2016 op vraag van de gebruikers werd ontwikkeld. De R&D afdeling van de fabriek in het Japanse Itsukaichi streeft ernaar de productiviteit op sloopwerven te verbeteren. De ontwikkelde NEXT oplossing bestaat uit een veranderbare giekstructuur met onderling verwisselbare verlengstukken, zodat dezelfde machine kan worden afgestemd op de vereisten van sloopwerken in de hoogte én de ontmanteling van funderingen. De machine kan dus snel op de werf geconfigureerd en aangepast worden om te voldoen aan de verschillende behoeften. De bestuurder heeft daarvoor ongeveer 20 minuten nodig. Met één enkele machine op verschillende hoogten kunnen werken, verhoogt zijn productiviteit.

De configuratie van het ultralange NEXT element van de nieuwe SK350DLC-10 stelt hem in staat om te werken tot een maximale hoogte van 21 m (met het element van 6,1 m), uitgerust met een werktuig van 2,6 ton. De initiële configuratie van de giek is geschikt voor de sloop van lagere verdiepingen waar het beton dikker is: de maximale werkdiepte bedraagt 6.320 m.

De bevestigingen van de giek van de SK350DLC-10 zijn versterkt. De tijd nodig op de site voor het monteren/demonteren is kort, dankzij de monolithische structuur van de onderling verwisselbare elementen. Die worden verbonden door de bovenste pin (achteraan) vast te maken aan de tegenoverliggende pinnen aan de onderkant – het vrijgeven van de druk op de bevestiging gebeurt snel en in alle veiligheid.

De FOPS niveau 2 cabine kantelt tot 30 graden. Ze is voorzien van sterk veiligheidsglas en beschermende tralie voor de ruiten vooraan en bovenaan. De werkradius en stabiliteit van de machine worden berekend vanuit de stand van het werktuig en de bestuurder krijgt een waarschuwing wanneer de stabiliteit in gevaar komt. Een dynamisch mechanisme zorgt ervoor dat het werktuig niet in contact komt met de cabine en doet een alarm afgaan. De SK350DLC-10 deelt haar Stage IV motoren en hydraulische systemen met de SK350LC-10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.