NEWS

28 november 2018

METSO kiest voor rechtstreekse aandrijving op de LOKOTRACK LT200HP

De LOKOTRACK® LT200HP ™ en LT200HPS ™ mobiele kegelbrekers zijn ontworpen voor secundaire en tertiaire breektoepassingen van granulaten die bestemd zijn voor wegenbouw, asfalt, ballast voor spoorwegen en betonrecycling.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Dankzij de rechtstreekse V-riemaandrijving vanuit de versnellingsbak besparen de twee LT200HP modellen tot 15% brandstof ten opzichte van de hydraulisch aangedreven kegelbrekers. De machine met een CAT motor van 310 kW is de eerste LOKOTRACK die voldoet aan de Stage V emissiereglementering.

Voor het breken en sorteren achteraf is de LT200HP leverbaar met een verlengde hoofdtransportband die een hogere inwerphoogte mogelijk maakt. De machine kan worden uitgerust met een stofbestrijdingssysteem, een afvoerkap, waterverstuiving onder hoge druk of een speciale schraper om de transportband te reinigen. De LOKOTRACK LT200HPS is voorzien van een extra module met verwijderbare 1- of 2- deks zeven.

Beide modellen bezitten één van de meest gewaardeerde kegelbrekers op de markt, de NORDBERG® HP200 ™ met een inwerpopening van 185 mm. De combinatie met het gebruiksvriendelijke, intelligente Metso IC ™ verleent de breekverrichtingen precisie en coherentie, en garandeert een hoge aggregaatkwaliteit. De constante bevoorrading wordt eveneens automatisch geregeld.

Met de draadloze Metso ICr ™ toepassing in optie kunnen de twee modellen vanuit de cabine van een graafmachine of lader bediend worden. Het werkklaar gewicht van deze machines varieert van 32 tot 38 ton en hun compacte transportafmetingen vergemakkelijken hun verplaatsing aanzienlijk. Een optionele afstandsbediening zorgt ervoor dat de machine in alle veiligheid verplaatst kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.