NEWS

30 January 2019

EEN CAT® 990K VOOR GRANULAATOVERSLAG

De zware wielladers van CATERPILLAR zijn allemaal ontworpen voor gebruik aan het front van steengroeven of voor het afgraven van gesteente. De nieuwe CAT®990K voor granulaatoverslag is uitsluitend bedoeld voor overslag van granulaathopen op werven en de handel in materialen

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe overslagmachine die dezelfde kenmerken heeft als de 990K, stelt de klanten in staat om hun vrachtwagens en dumpers sneller in twee of drie beurten te laden, dankzij de vermeerdering van het laadvermogen met 25% ten opzichte van de standaard 990K. De wiellader profiteert ten volle van de normale GP bakken en de steenkoolbakken, en vervoert dus meer materialen voor het laden van vrachtwagens of voorraadbeheer.

De Cat® 990K overslagmachine heeft een laadvermogen van 20 ton en een kiplast van 43,7 ton. Ze is leverbaar in 2 hefconfiguraties met een storthoogte van 4,1 of 4,57 m. Een extra tegengewicht garandeert de stabiliteit van de machine.

De andere technische specificaties blijven onveranderd. De Cat 27 motor van de 990K combineert een operationeel vermogen van 521 kW met een hoog energierendement. De ECO mode (acceleratie op aanvraag), het start/stop systeem, het terugschakel/terug naar vrijloop systeem en het lagere motortoerental garanderen een optimale brandstofbesparing. De geïntegreerde askoeling en anti-pitch control opties zijn bijzonder nuttig bij laadtoepassingen en transport.

De cabine is uitgerust met het Cat VIMS™ 3G systeem dat aanpasbare bestuurdersprofielen, een cyclustijdteller en een mobiel weegsysteem omvat. De bedieningen in de STIC™ stuurhendel vergemakkelijken de besturing. De Cat Vision achteruitrijcamera is standaard voorzien, maar het Cat Detect objectdetectiesysteem wordt optioneel aangeboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *