NEWS

31 januari 2019

CERTIFICATIE COPRO PIGMENTEERBAAR BINDMIDDEL

Tot op heden was er geen certificatie uitgewerkt voor dit product met steeds talrijkere toepassingen. Daarom heeft COPRO, op vraag van de sector, eind 2017 de productcertificatie voor synthetisch pigmenteerbaar bindmiddel opgestart. Dit met de bedoeling om de conformiteit van deze bindmiddelen met de bestekeisen te borgen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Op 3 en 11 september 2018 werden de eerste COPRO-certificaten voor SYNTHETISCH PIGMENTEERBAAR BINDMIDDEL uitgereikt aan Shell en Latexfalt. Dit product is een belangrijk bestanddeel van gekleurde asfaltmengsels en heeft vele toepassingen zoals fietspaden, licht gekleurd asfalt in tunnels, etc.

Via de oprichting van een Adviesraad Pigmenteerbare Bindmiddelen werden in samenspraak met vertegenwoordigers van alle stakeholders de productspecificaties en de certificatieregels besproken en vastgelegd.

Na enkele vergaderingen werden de technische voorschriften – opgenomen in PTV 858 – en het toepassingsreglement TRA 58 begin mei 2018 gepubliceerd. De synthetisch pigmenteerbare bindmiddelen zijn geclassificeerd op basis van het voorziene gebruik. Dankzij deze certificatie is nu de kwaliteit van alle bestanddelen van gekleurd asfalt geborgd.

De eerste producten die gecertificeerd zijn, zijn de Mexphalte C LT en Kromatis, respectievelijk commerciële producten van Shell en Total, beiden van de klasse S50/70-55. U kan alle technische fiches van deze synthetisch pigmenteerbare bindmiddelen hier terugvinden op het COPRO EXTRANET.

 

 

hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.