NEWS

5 februari 2019

Nieuwe KRAMER 8145T telescooplader op BAUMA

KRAMER zal ook dit jaar aanwezig zijn op BAUMA, aan de zijde van WACKER NEUSON, in een buitenruimte van 6.000 m2 in zone FN.915. In zijn productaanbod voor terreintoepassingen stelt de constructeur zijn nieuwe telescooplader 8145T voor in de categorie van 9-11 ton.

Klik op de foto's om ze te vergroten

KRAMER lanceerde vorig jaar reeds een nieuwe, grote categorie binnen de wielladers, met het model 8155 met een kiplast van 6.100 kg en een laadvermogen op de bak van 4.200 kg. Nu wordt dit aanbod aangevuld met de nieuwe 8145T lader met telescooparm en Z-kinematiek, een laadvermogen op de bak van 3.900 kg en een kiplast van 5.500 kg bij een bedrijfsgewicht van 11,2 ton. Op deze machines uit de 8 serie— de premium serie van KRAMER — zijn standaard 3 stuurmodes voorzien (2 wiel, 4 wiel en krab). De telescooplader wordt aangedreven door een DEUTZ TCD 3.6 motor met een vermogen van 100 kW die voldoet aan de EURO IV emissienormen en werkt met DOC en SCR. Hij is uitgerust met een krachtig hydraulisch load-sensing systeem en optioneel ook met een vernieuwende “Ecospeed PRO” transmissie. De vier gestuurde wielen met een draaihoek van 2×40° laten de machine toe te draaien in een cirkel van 3.865 mm. Dit duidt op de goede wendbaarheid van deze machines voor het vervoer van zware lasten op smalle werven. Ten opzichte van het 8155 model voegt de telescooparm van de 8145T veelzijdigheid toe inzake overslaghoogte, stapelhoogte, storthoogte en reikwijdte.

Naast de 8 serie, zal KRAMER ook zijn bestaande, compacte modellen tonen, zoals de “zero emissie” 5055e die de innovatieprijs wegkaapte op BAUMA 2016. In de demonstratie- en tentoonstellingsruimte van de beurs zal eveneens een keuze aan verreikers te zien zijn, waaronder onder meer de twee nieuwe modellen 4007 en 4209.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.