NEWS

15 februari 2019

LEICA stopt werktuigherkenning in iXE3 & iGW3 besturingssystemen

LEICA Geosystems en SVAB kondigen de lancering aan van een nieuwe productiviteitstool die in de iXE3 en iGW3 besturingssystemen geïntegreerd wordt en gebaseerd is op het SVAB Quantum Tool Recognition systeem voor graafmachines en wielladers. Quantum Tool Recognition bestaat uit een module voor werktuigbeheer en een Quantum controleplatform.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De werktuigherkenning is een draadloos systeem dat automatisch het werktuig herkent op een bouwmachine via Bluetooth Low Energy (BLE). Het gaat om kleine, stevige en betrouwbare modules met ingebouwde batterij die op de hulpstukken bevestigd worden en een intelligentieniveau toevoegen. De levensduur van de batterij wordt op vijf jaar geschat. De module communiceert met de machine en haar omgeving, en geeft aan waar de verschillende werktuigen zich bevinden en/of een werktuig behoefte heeft aan een onderhoudsbeurt. Het systeem gebruikt de informatie van het hulpstuk en de operator hoeft de parameters van de LEICA Geosystems besturing van zijn machine niet meer manueel te wijzigen wanneer hij van werktuig verandert, omdat het systeem dat automatisch identificeert. De operator ontvangt ook een waarschuwing wanneer een werktuig zonder herkenningsmodule geselecteerd wordt. Sommige operatoren veranderen meerdere keren per dag van werktuig. Dankzij de Quantum Tool Recognition verdwijnt het risico op menselijke fouten.

Wanneer de werktuigen verspreid zijn over een site en er een andere operator aan het werk gaat, weet de opvolger niet altijd waar zijn collega een werktuig gelaten heeft voor hij de werf verliet. Met dit systeem kan de nieuwe operator gewoon aansluiten op de Quantum applicatie om te zien waar de vorige chauffeur het werktuig neergezet heeft.

Het was de bedoeling om met het Quantum Tool Recognition project een eenvoudig te installeren en te gebruiken oplossing te ontwikkelen. Stevig, rendabel en zonder abonnementskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.