NEWS

18 februari 2019

AUSA DR1001AHG: omkeerbare besturing

AUSA bezit zonder enige twijfel het meest complete dumperaanbod op de markt, met onder meer de enige motorkipper op banden met een capaciteit van 10 ton en zijdelings storten. Op BAUMA innoveert AUSA verder met de DR1001AHG dumper, ook van 10 ton en met omkeerbare besturing.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het wordt tijd, het concept bestaat sedert jaren op graaflaadcombinaties, maar enkel de motorkippers op rupsen KUBOTA KC250 HR-4 of WACKER NEUSON DT 25 hadden er één. Tal van constructeurs breken zich echter het hoofd over het design van de machines om totale zichtbaarheid te garanderen tijdens verplaatsingen, met lading. Want het is een feit dat er gevaar bestaat bij off road toepassingen … AUSA durfde het aan met technologie, veiligheid en efficiëntie als leidraad. De constructeur ontwierp dit nieuwe, compacte model dat als speerpunt zal dienen voor zijn dumpers van grotere capaciteit. Deze nieuwkomer is het meest geavanceerde model.

De omkeerbare besturing optimaliseert de veiligheid van de bestuurder en zijn omgeving dankzij een uitstekend zicht en een groot besturingscomfort. De snelle en automatische verandering van positie gebeurt zonder de machine te moeten stilleggen. Het voertuig met hydrostatische transmissie is ook uitgerust met het Hill Holder rijhulpsysteem dat automatisch de rem activeert wanneer de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt bij een snelheid dicht tegen nul. De dumper kan ook gewoon en in alle veiligheid op om het even welke helling stoppen, wat de bestuurder toelaat te manoeuvreren en zich op zijn lading te concentreren. Naar het voorbeeld van het D601AHG model met volledig elektronisch beheer dat op INTERMAT 2018 gelanceerd werd, heeft de nieuwe DR1001AHG ook een digitaal scherm waarop in real time alle voertuiginformatie verschijnt, zoals snelheid, motortoerental, motortemperatuur, sensoren, uurteller enz., evenals eventuele impactalarmen. De operator kan gemakkelijk ingrijpen dankzij de knoppen op de joystick in de cabine.

Er zijn drie automatische rijmodes voorzien: de ECO mode die het motorentoerental regelt, de Transport mode die meer vermogen vrijmaakt voor grotere transportsnelheden en de SmartStop die de motor automatisch uitschakelt wanneer het voertuig stopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.