NEWS

27 februari 2019

ATLAS COPCO: energie-efficiëntie en zero emissie

ATLAS COPCO trekt resoluut de kaart van de energie-efficiëntie in zijn specialiteit vloeistofbeheer, door zijn toestellen meer te optimaliseren via zijn expertise in communicatie- en bestelsystemen. Het bedrijf poogt betere prestaties te leveren met beperkte koolstof- en geluidsuitstoot.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Op BAUMA 2019 zal ATLAS COPCO een nieuw gamma van zero emissie toestellen voorstellen, zoals de E-Air mobiele, elektrische compressoren en de HiLight Z3 + lichtmast met lithium-ion batterij van de nieuwste generatie. Deze nieuwe, propere technologieën vergen niet alleen aanzienlijk minder onderhoud, maar bieden ook een alternatief voor de thermische eenheden in stedelijke gebieden of tijdens openbare events. De afschaffing van de dieselmotor zorgt ervoor dat er niet hoeft bijgetankt te worden en verhoogt de efficiëntie en de autonomie ter plaatse. De gemakkelijk te installeren en aan te sluiten E-Air compressoren en de Z3 + lichtmast voldoen reeds aan de toekomstige stedelijke emissievoorschriften. Voor zones die geen toegang hebben tot het elektriciteitsnet blijft de QAS 35 VSG generator met variabele snelheid die op INTERMAT gelanceerd werd, een performante oplossing met een brandstofverbruik dat tot 40% lager ligt dan dat van vergelijkbare modellen.

ATLAS COPCO zal tevens een nieuwe Smart Air XC4004 compressor controller (IP-klasse: IP67) voorstellen die de gebruikers helpt door snelle informatie te verschaffen via een gebruiksvriendelijke interface. Ook de nieuwste modellen uit het XATS gamma van mobiele compressoren uitgerust met het intuïtieve PACE (Pressure Adjusted Cognitive Electronics) systeem zullen er te zien zijn. Dit systeem beheert de variabele druk en debiet.

Daarnaast zal ATLAS COPCO nog nieuwe modellen tonen van zijn WEDA + elektrische dompelpompen, met inbegrip van nieuwe oplossingen voor het pompen van slib en afvalwater, evenals zijn complete gamma oppervlaktepompen, waaronder de PAS zelfaanzuigende pomp die vooral bruikbaar is voor afvalwater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.