NEWS

10 maart 2019

XTRA CARRIERES nr 35

Klik op de foto's om ze te vergroten

Een KOMATSU HD 605-7 omgebouwd tot e-Dumper met positieve energie

Iets meer dan 50.000 liter stookolie en 130 ton CO2 uitgespaard per jaar: dat is wat deze elektrische dumper, en wellicht andere machines met hem, de 10 komende jaar te doen staat om zijn bijdrage te leveren tot het redden van de planeet. In tegenstelling tot het dieselmodel moet de elektrische dumper nooit met brandstof bevoorraad worden. Zijn batterijen herladen tijdens het rijden met volle belasting, door recuperatie van de vertragingsenergie. Het is op initiatief van de Zwitserse groep VICAT en haar dochter Ciments VIGIER SA, eigenaar van de La Tscharner steengroeve op de flanken van de Chasseral berg in Péry, vlakbij Biel, dat wat eerst een waanzinnige gok leek, realiteit geworden is.

ZERO emissie steengroeve – VOLVO electric days

Vikan Kross is de tweede grootste steengroeve van Skanska. Ze is gelegen in het Zweedse Göteborg en is sedert het begin van de jaren 1960 actief. De steengroeve produceert steen van verschillende korrelgrootte voor bouw en wegenbouw. Ze belevert asfalt- en betoncentrales. Elke dag worden er 6.000 ton materialen geproduceerd en de jaarproductie van de afgelopen 20 jaar bedraagt gemiddeld 1,25 miljoen ton.

COFOC, partner in steengroeve-uitbating

COFOC, dat erg veel belang hecht aan technologie en openstaat voor elk nieuw project, kan uw partner zijn om u gedurende enkele weken tot enkele maanden te depanneren, maar vooral ook voor langlopende projecten. Het bedrijf heeft meerdere, meer dan 20 jaar oude partnerships met sommige klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.