NEWS

14 april 2019

DE RECORDS VAN BAUMA VOORSPELLEN SUCCES VOOR MATEXPO

Mijn 4 dagen op BAUMA hebben me een ongelofelijk gevoel van euforie en grootsheid gegeven. Het was moeilijk het hoofd koel te houden en met beide benen op de grond te blijven. De organisatoren van deze grootste beurs ter wereld van bouw- en mijnbouwmachines, voertuigen en bouwuitrusting kondigen resultaten aan die nooit eerder behaald werden in het 65-jarig bestaan van BAUMA.

Klik op de foto's om ze te vergroten

3.700 exposanten uit 63 landen lokten 620.000 bezoekers uit meer dan 200 verschillende regio’s. Er waren 40.000 bezoekers meer dan tijdens de voorgaande editie in 2016. Meer dan 250.000 Duitse bezoekers hebben de verplaatsing gemaakt. De bezoekers uit de 10 sterkst vertegenwoordigde landen waren afkomstig uit Oostenrijk, Italië, Zwitserland wachten ditmaal , Frankrijk, Nederland, Rusland, Zweden, Tsjechië, Polen en Groot-Brittannië. De Belgen wachten ditmaal wellicht liever MATEXPO af. En indien onze exposanten inspiratie geput hebben uit de voorstellingen op BAUMA, dan wordt dat ongetwijfeld een niet te missen event.

De exposanten hebben op BAUMA, op een oppervlakte van 614.000m2, een groot aantal innovaties en nieuwe producten getoond aan de internationale bezoekers van de beurs. Klaus DITTRICH, CEO van Messe München, bevestigde: “We zien dit jaar dat BAUMA veruit het belangrijkste innovatieplatform is voor de industrie en een onvergelijkbare economische motor. In deze tijden van technologische revolutie ingegeven door digitalisering, schenkt BAUMA de sector veiligheid en vertrouwen”. Wat de exposanten beamen: “De professionele bezoekers die van over de hele wereld naar München gekomen zijn, zijn de basis van het succes van BAUMA 2019”. “De kwaliteit van de vele besluitnemers uit onze doelgroepen was uitzonderlijk, het niveau van de professionele gesprekken lag zeer hoog en onze bezoekers bezaten duidelijk heel wat ervaring”, verklaarden meerdere exposanten, zoals constructeur Riccardo MAGNI, Gernot HEIN van ZF of Martin HERRENKNECHT van de gelijknamige tunnelboormachines. Domenic G. RUCCOLO (John Deere), CEO van de groep WIRTGEN, bestempelde BAUMA 2019 als “het grootste succes uit de geschiedenis van de groep WIRTGEN”.

De grote trend dit jaar op BAUMA waren de duurzame en digitale oplossingen. “Alle exposanten zijn het erover eens dat de digitalisering een ‘megatrend’ is in de sector van de bouwmachines”, verklaarde Andreas KLAUSER, CEO van PALFINGER AG. De sensoren en communicatie-interfaces die de gegevens verzamelen en analyseren zijn standaarduitrusting geworden. De machines en voertuigen worden over het algemeen properder, stiller en efficiënter. Veel fabrikanten ontwikkelen elektrische en hybride aandrijvingen. “De belangstelling van de klanten voor deze elektrische aandrijfsystemen was nooit zo groot.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.