NEWS

2 mei 2019

Nieuwe SENNEBOGEN 735 E met elektrische BOSCH REXROTH aandrijving

Eind mei zal SENNEBOGEN een elektrisch aangedreven versie van zijn hydraulische Pick & Carry SENNEBOGEN 735 overslagkraan met dieselmotor, die vooral in de houtnijverheid wordt gebruikt, voorstellen op LIGNA 2019 in Hannover. Het prototype dat nu op het terrein wordt getest, zal tegen eind 2019 in productie gaan.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De serie 7 Pick & Carry machines van SENNEBOGEN worden hoofdzakelijk gebruikt in stapelplaatsen voor stamhout, om het hout te ordenen en te sorteren, en om de zaagmachines te bevoorraden. Ze zijn bedoeld om continu te werken. Tot nu toe waren elektrische oplossingen niet mogelijk omwille van de lange afstanden. Na afloop van een gezamenlijk ontwikkelingsproject met BOSCH REXROTH zal SENNEBOGEN op LIGNA de eerste machine voorstellen die is uitgerust met een nieuwe elektrische aandrijving.

De oplossing is gebaseerd op BOSCH REXROTH componenten en zal door SENNEBOGEN worden verkocht onder de naam “Green Efficiency Drive”. De Pick & Carry 735E overslagkraan wordt de eerste productiemachine die standaard met deze elektrische rijtechnologie wordt uitgerust. Alle overslagcycli werken altijd hydraulisch, aangedreven door een Stage V dieselmotor, enkel de aandrijving van de rijmotor is elektrisch. Deze kinematik garandeert tot 30% extra efficiëntie ten opzichte van de voorheen gebruikte diesel-hydraulische aandrijving.

De Pick & Carry machine kan switchen tussen versnellen en remmen zonder te stoppen, zelfs in beladen toestand, wat het mogelijk maak de beschikbare energie te optimaliseren. De dynamische remenergie wordt hergebruikt voor het rijden. Het nieuwe aandrijvingsconcept bestaat uit twee elektrische motoren in het onderstel. Ze worden gevoed door een generator die door dezelfde dieselmotor die de hydraulische pomp aandrijft, wordt aangedreven. Naast de verhoogde efficiëntie worden het lawaai en het verbruik aanzienlijk beperkt. De machine werd gedurende enkele dagen in productie gebruikt in de stapelplaats voor stamhout van een Beierse zagerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.