NEWS

31 mei 2019

TML UNIDACH 110, een kleine nieuwkomer in de robotfamilie

We kenden al de twee specialisten in slooprobots, namelijk BROKK en HUSQVARNA. Maar nu lanceert ook TML, de Duitse constructeur uit Monheim die beter bekend is om zijn zware machines voor extreem afkrabwerk, zoals bij het onderhoud van staal- en cementovens of andere bijzondere toepassingen, een kleine UNIDACH 110 slooprobot.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Bijzonder aan de door de constructeur ontwikkelde technieken zit ‘m in het gebruik van al dan niet gerobotiseerde uitrusting voorzien van roterende telescoopgieken voor toepassingen in de ijzer- en staalindustrie, mijnen, tunnels en in de bouw. De reputatie van de constructeur steunt op specifieke, door de klant gevraagde ontwikkelingen op al bij al indrukwekkende machines.

Ter gelegenheid van BAUMA 19 stelde TML Technik voor het eerst zijn kleinste machine van 3,2 ton, de UNIDACH 110, voor. Dit “miniformaat”, zoals de fabrikant zelf zegt, kan op één lijn staan met het grotere HUSQVARNA DRX300 model of de BROKK 300 middenmoter van de Zweedse constructeur.

Deze nieuwe machine is uiteraard uitgerust met een 360° roterende giek, een unieke kinematica die reeds sedert 1963 haar kunnen bewezen heeft op de grootste machines die momenteel in gebruik zijn.

Naast haar unieke arm die een grote wendbaarheid garandeert, is de machine geïnstalleerd op rupskettingen van 1.315 mm breed en heeft ze een hoogte van 1.635 mm. Vergeleken met de minigraafmachines met knikarm, bezit de UNIDACH 110 een extra beweging. De 360° giekrotatie, in combinatie met de giek met twee scharnieren, biedt een zeer grote flexibiliteit: de hulpstukken (hydraulische frees, hydraulische hamers, ripper tooth, klemmen, scharen, crushers of bakken) kunnen in bijna alle vereiste hoeken van de te bewerken oppervlakteprofielen worden gebruikt. Ondanks haar compacte omvang kan de machine, dankzij de giekkinematica, een werkafstand in een straal tot 5.000 mm bereiken! De radiografische afstandsbediening stelt de operator in staat om op veilige afstand te werken.

De machines worden, naar keuze, aangeboden met een diesel-hydraulische of elektro-hydraulische aandrijving. De dieselmotoren leveren een vermogen van 26 kW (Stage 3a EU) of 18,5 kW (EPA TIER 4), de elektro-hydraulische eenheid heeft een vermogen van 25 kW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.